Az év végére tartogatta az Aldi a legnagyobb bejelentését

ALDi munkabér kezdő fizetés pályakezdő állás lehetőség
A portál felépítése, kezelhetősége az álláskeresők átfogó tájékoztatását és a lehetőségek közötti könnyebb eligazodását segíti elő.
Vágólapra másolva!
Az ALDI Magyarország 12 hónapon belül a harmadik béremeléséről döntött. A vállalat dolgozói az értékesítési, logisztikai és irodai munkakörökben – néhány kivételtől eltekintve – egységesen újabb 10 százalékos béremelésben részesülnek 2023. január 1-jétől. Ezzel egyes területeken 37 százalékkal növelte béreit az áruházlánc mindössze 12 hónap alatt, így munkatársai reálbére is jelentősen emelkedett. A logisztikai területen a minimálbér kétszeresét is meghaladja a kezdőbér. A cég a tervezettnél jóval több, közel 1000 új munkahelyet hozott létre Magyarországon alig egy éven belül, így már több mint 6000 főnek biztosít kiszámítható karriert és stabil megélhetést - írja közleményében a vállalat.
Vágólapra másolva!

Az ALDI 2022-ben már kétszer is emelt bérein: januárban minden munkavállalóra egységesen vonatkozó 8 százalékos fizetésemelésről döntött, júliusban pedig pozíciótól függően 8-19 százalék közötti bérfejlesztést valósított meg. A mostani béremelés – néhány pozíciót leszámítva – egységesen 10 százalékos, és 2023. január 1-jén lép életbe. A vállalat folyamatos bérfejlesztésének köszönhetően így a legtöbb dolgozójuj bére 12 hónap alatt 26-37 százalék közötti mértékben emelkedett. A vállalat sávos rendszerben honorálja munkatársai lojalitását: minél tovább dolgozik a vállalatnál egy munkavállaló, annál magasabb bérsávba kerül. A bérsávok minden esetben az ALDI-nál eltöltött szolgálati évekhez kötöttek, így a dolgozókat a munkaévek számának növekedésével bértárgyalások nélkül, automatikusan a következő bérsávba sorolják.

Illusztráció Fotó / ALDI

Az újonnan belépő áruházi dolgozók kezdőbére 8 órás munkaviszony mellett 2023. január 1-jétől havi bruttó 430.700 forintra, a kiemelt üzletekben bruttó 473.800 forintra emelkedik. Az ebben a pozícióban elérhető legmagasabb bér bruttó 596.700 forint lesz.

A biatorbágyi központi raktár logisztikai dolgozóinak kezdőfizetése a minimálbér több mint kétszeresére, havi bruttó 477.000 forintra, a 6. évtől bruttó 553.700 forintra nő, míg az itt elérhető legmagasabb fizetés bruttó 574.700 forint.

Az üzletvezetők bére január 1-jétől bruttó 809.400 forinttól indul, míg a 10 éve a vállalatnál dolgozó áruházvezetőké akár bruttó 1.249.800 forint is lehet.

A vállalat kiemelt figyelmet fordít munkavállalói egészségmegőrzésére, ezért a versenyképes béreken kívül valamennyi munkatársának ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat is biztosít, továbbá minden nap friss zöldséget és gyümölcsöt kínál a dolgozóknak.

A megnövekedett vásárlószám és forgalom miatt a vállalat jelentősen növelte magyarországi munkatársai létszámát, hogy a megszokott magas színvonalon tudja biztosítani a lakosság, a magyar családok ellátását az emelkedő inflációs környezetben is alacsony árú élelmiszerekkel és non-food termékekkel.

A vállalat ezért a tervezettnél jóval több új munkahelyet hozott létre a kereskedelem, a logisztika, az informatika és az ügyvitel területén: egy év alatt közel 1000 fővel nőtt az ALDI cégcsoport által Magyarországon foglalkoztatottak száma,

ami közel 30 százalékos bővülésnek felel meg, így a cégcsoport már az ország 20 legnagyobb munkaadója közé tartozik - írják közleményükben.