Mesebeli hangulatot áraszt ez a különleges kunyhó

napelem, afrika, kunyhó
A napelemet is tartalmazza a kompakt energiatermelő szett
Vágólapra másolva!
San Francisco-öböl menti területei bővelkednek olyan kis, elzárt területekben, melyek esetenként festői szépségű ingatlanoknak adnak otthont. Ezek közül is kiemelkednek a Stonehenge Village néven ismert udvar mesebeli házai, melyek közül az egyik most eladóvá vált.
Vágólapra másolva!

A nagyvárosi hangulattól szinte teljesen elzárt környezetet kínál a San Francisco közelében található Alameda egyik kis területe, a Stonehenge Village néven ismert udvar. Ez egy olyan elzárt lakókörnyezet, ahol mesebeli ingatlanok sora található, melyek közül az egyik most eladóvá vált – írja a Dirt.com.

A kikötőtől néhány háztömbnyire található Stonehenge-et 1928-ban tervezte Walter W. Scott építész. Scott akkoriban több más építésszel dolgozott együtt azon, hogy munkásoknak és középosztálybeli családoknak tervezzen elérhető házakat. Így születtek meg a különleges udvari ingatlankomplexumok a Keleti-öbölben.

A Stonhenge egyik háza pedig most piacra került, 962 ezer dolláros (kb. 352 millió forint) listaáron. A 121 négyzetméter lakóterületű ház egy 295 négyzetméteres telken fekszik, és két hálószoba, valamint egy fürdőszoba található benne. Emellett van benne egy nappali, egy étkező, egy korszerűsített konyha, egy tárolóhelyiség, valamint egy garázs is.

A ház különlegességei közé tartoznak az eredeti lámpatestek, az ólomüveg részletekkel kialakított nagy ablakok, valamint a fatüzelésű kandalló.

A Stonehenge lakói egy kis privát kültéri rész mellett egy közös udvart, illetve buja kerteket élvezhetnek. Utóbbi már önmagában varázslatos hangulatot áraszt, mivel találhatók benne kisebb tavak, hidak, faragott kőből készült szökőkutak, valamint egy vízesés is.

(Cikkünk kiemelt képe illusztráció!)