Csótányokkal volt tele egy gyorsétteremben felszolgált étel

csótány, lakás, konyha
The problem in the house because of cockroaches living in the kitchen. Cockroach eating whole wheat bread on dining table background. Cockroaches are carriers of the disease.
Vágólapra másolva!
Futótűzként terjed a közösségi felületeken egy videó, amelyben egy asszonynak csótánnyal megspékelt húst szolgáltak fel egy floridai étteremben. De ennek hatására brutálisabb dolgokra is fény derült - írja a Fox Business. 
Vágólapra másolva!

Haile Kirkland videós posztjában jól látható, hogy milyen gusztustalan dologgal "fűszerezték meg" rendelését az amúgy népszerű floridai gyorsétteremben. A bejegyzést február 16. óta közel 1.500 alkalommal osztották meg, köztük volt az étterem egyik alkalmazottja is. A névtelenséget kérő személy pedig több videót is feltöltött a konyhát elárasztó csótányinvázióról.

A Slim Chickens egy viszonylag új vendéglátóhely a környéken, hiszen csak 2021 márciusában nyitott, és azóta még egyetlen vendégtől sem érkezett panasz az ételeire, és egészségügyi szabálysértésről sem tudtak a vezetők. Ennek a hibátlan működésnek vetett véget a hír, miszerint Haile Kirkland egy csótányt talált az ételébe főzve.

- nyilatkozta az asszony, aki már megevett néhány falatot az ételből, mielőtt a rovar előbukkant. Kirkland a férjével együtt tért be a Slim Chickens-be, és mint kiderült

mindkettejük rendelése tele volt csótánnyal.

A hír hallatán a hatóságok munkatársai előzetes bejelentés nélküli látogatást tettek az étteremben, ahol a saját szemükkel is láthatták a konyhában mindenfelé mászó rovarokat. Másnap utóellenőrzésképpen ismét elmentek a helyszínre, de ekkor már nem fedeztek fel semmiféle szabálysértést.

A Slim Chickens étterem Forrás: Shutterstock/JHVEPhoto

A hely meg nem nevezett tulajdonosa csütörtökön a következő nyilatkozatot tette az esettel kapcsolatban:

"Csapatom azonnal értesült a panaszról, és gyorsan reagáltunk, hogy minden egészségügyi és biztonsági óvintézkedést megtehessünk. Másnap reggel találkoztam a helyi kártevőirtó cégünkkel az étteremben, akik alaposan átvizsgálták a helyiségeket, és elvégezték a szükséges higiéniai intézkedéseket. Az egyeztetések szerint mostantól hetente egyszer kijönnek ellenőrzés céljából. Később a helyi egészségügyi felügyelettől is jöttek, akik habár első alkalommal még találtak döglött rovarokat, másnapra már kiválónak találták éttermünk tisztaságát."

Kirkland hangsúlyozta, hogy a Slim Chickens tulajdonosa felvette vele a kapcsolatot, őszintén bocsánatot kért, teljes visszatérítést és 100 dollár értékű ajándékkártyát - köztük 50 dollárt Slim Chickensre - ajánlott fel.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció.