Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Ők keresték tavaly a legtöbbet a szórakoztatóiparban

Taylor Swift, AMA 2019
LOS ANGELES, CALIFORNIA - NOVEMBER 24: Taylor Swift performs onstage during the 2019 American Music Awards at Microsoft Theater on November 24, 2019 in Los Angeles, California. JC Olivera/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Hollywoodban a sikerességet elismerésben, és a bankszámla gyarapodásában mérik. Minél több pénz vándorol valakinek a számlaszámára, annál sikeresebb. Ám egyáltalán nem biztos, hogy azok a sztárok gazdagodnak a leggyorsabban, akik szinte naponta szerepelnek a bulvársajtó címlapjain. A Forbes magazin összeállítása alapján mi most azokat a hírességeket mutatjuk be, akik tavaly a legnagyobb vagyongyarapodásra tettek szert.
Vágólapra másolva!

Ezek a hírességek, zenészek és alkotók összesen több mint 1,3 milliárd dollárt kerestek tavaly. A zenei ikon, Taylor Swift az egyetlen nő a listán, az igazi újonc pedig a Puerto Rico-i rapper és színész, Bad Bunny. A legtöbbet keresők csoportjába néhány filmes és tévés alkotó is bekerült, például a „Simpson család" mögött állók.

Az összegek a 2022-es adózás előtti bevételt mutatják, levonva a menedzserek, ügyvédek, ügynökök képviseleti díjait, és/vagy az üzleti működés költségeit.

A felhasznált források között szerepelnek a Nielsen BookScan, a Luminate, a Pollstar, az IMDBPro és a Variety Insight adatai, valamint ügynökökkel, ügyvédekkel, menedzserekkel, és iparági szakértőkkel készített interjúk.

Lássuk tehát azokat a sztárokat, akik tavaly a legötbb pénzt keresték!

Bad Bunny • 88 millió dollár

Bad Bunny a gyilkos járatban Forrás: Scott Garfield

A Puerto Rico-i rapper, aki leginkább a reggaeton (karibi reggae és szárazföldi rap keveréke) és a latin trap (egy dél-amerikai gyökerű hip-hop alműfaj) ötvözéséről ismert, milliók előtt lépett fel világkörüli turnéján.

Tavaly színészként is bemutatkozott, méghozzá Brad Pitt mellett A gyilkos járatban. Jövedelmének oroszlánrészét két turnéja adta: az El Último Tour Del Mundo és a The World's Hottest Tour. A Corona, a Cheetos és az Adidas cégekkel való együttműködésekből fakadó bevételei már csak hab voltak a tortán.

Taylor Swift • 92 millió dollár

Taylor Swift az American Music Awards-on Forrás: AFP/2019 Getty Images/Jc Olivera

A tizenegyszeres Grammy-díjas amerikai country-pop énekesnő a múltban hatszor szerepelt a legjobban keresők listáján, 2019-ben a lista élén állt, tavaly pedig ő az egyetlen nő, aki felkerült. arra. Hatalmas bevétele lemezeladásokból, a Spotify-hoz hasonló platformokon való streamelésből, a digitális letöltésekből, a licenszelésből és a szinkronszínészi munkáiból jött össze.

James Cameron • 95 millió dollár

James Cameron Fotó / Getty Images

Az Avatar: a víz útja elsöprő sikere Cameront minden idők három legtöbb bevételt hozó filmjének rendezőjévé tette. Már az első Avatar film is elképesztő sikert hozott neki, a rajongóknak mégis több mint tíz évet kellett várniuk a folytatásra. A második rész bemutatóját megelőzően az első rész is visszakerült a mozikba több országban, így a rengeteg régi rajongónak és új nézőnek köszönhetően az Avatar visszavette az első helyet a minden idők legnagyobb bevételét elérő filmek listáján, és a hárommilliárdos határt ostromolja, vagy már át is törte azt. A folytatás pedig a premierhétvégén több mint 430 millió dolláros bevételt termelt. A film nagy kasszasiker, már több rekordot is megdöntött: ez lett 2022 legtöbb bevételt hozó filmje, a koronavírus-világjárvány korszakának legnagyobb bevételt hozó filmje, valamint minden idők harmadik legtöbb bevételt generáló filmje is. Eddig körülbelül 2,248 milliárd dollár bevételt hozott világszerte. Nem csoda, hogy James Cameron is komoly bevételt könyvelhetett el tavaly.

Rolling Stones • 98 millió dollár

Mick Jagger, Ron Wood, Keith Richards és Charlie Watts, a The Rolling Stones tagjai Forrás: WireImage / Kmazur / Getty Images

Mick Jagger, Keith Richards és az együttes többi tagja éjszakánként több mint 8,5 millió dollárt tett zsebre egy 15 várost érintő európai turnén tavaly nyáron. A Rolling Stones ma a világ egyik legrégebben működő rockzenekara, még ma is készítenek felvételeket és turnéznak. Gyakran a Stones turnéja az adott év anyagilag legsikeresebb koncertkörútja, új albumaik pedig rendre az amerikai Billboard 200 slágerlista első öt helyezettje között vannak.

A Stones ötvenéves pályafutása során Mick Jagger, Keith Richards és Charlie Watts mindvégig az együttes tagja volt. Lemezeikből világszerte több mint 200 milliót adtak el.

A Rolling Stonest 1989-ben iktatták be a „Rock and Roll Hall of Fame"-be, a Rolling Stone magazin „Minden idők 100 legjobb előadója" listáján a negyedik helyre kerültek.

Brad Pitt • 100 millió dollár

Brad Pitt a gyilkos járatban Forrás: Scott Garfield/Photo Credit : Scott Garfield

Az Oscar-díjas színész tavaly 30 millió dollárt keresett A gyilkos járat című filmjével, valamint Az elveszett városban és a Babylonban nyújtott alakításaiért. A nagyobb bevétele azonban a Plan B nevű produkciós cége többségi tulajdonának eladásából származott, ami 113 millió dollárral növelte vagyonát. A cég azért volt ilyen értékes, mert olyan nagysikerű filmek kötődnek hozzá, mint a Holdfény, a 12 év rabszolgaság és A tégla.

James L. Brooks és Matt Groening • 105 millió dollár

2019 áprilisában a Simpson család összes részét átvette a Disney+ egy streaming szerződés keretében, ezzel az alkotópáros éves szinten 105 millió dollárt tehet zsebre. A népszerű sorozatból egyébként 1989-es debütálása óta már mintegy 700 epizód készült.

Trey Parker és Matt Stone • 160 millió dollár

A „South Park" alkotópárosa 160 millió dollárt keresett tavaly a Paramounttal 2021-ben aláírt szerződésük révén. Az exkluzív megállapodással 935 millió dollárt keresnek hat év leforgása alatt. Az együttműködés lehetővé tette azt is, hogy Parker és Stone 14 eredeti „South Park" filmet készítsen a a cég streaming szolgáltatása számára.

Tyler Perry • 175 millió dollár

Tyler Perry Forrás: AFP/Getty Images/Dia Dipasupil

A színész-rendező-író-stúdiómágnás újabb jövedelmező évet tudhat maga mögött, köszönhetően filmjeinek, és BET (Black Entertainment Television) Show-inak. Perry egyébként a legvagyonosabb a listán, hiszen jövedelme megközelíti az 1 milliárd dollárt.

Sting • 210 millió dollár

Sting és a Police Forrás: AFP

A 17-szeres Grammy-díjas szólóénekes, és a Police egykori frontembere – aki olyan slágereiről ismert, mint az „Every Breath You Take" és a „Roxanne" – 300 millió dollárt zsebelt be azzal, hogy eladta teljes szerzői katalógusát a Universal Music Groupnak. Ebbe valamennyi olyan dal szerzői jogai beletartoznak, amit az énekes írt, beleértve a Police-szal eltöltött időszakát is. Ez összesen több mint hatszáz szám szerzői jogait és jövőbeli jogdíjait jelenti. A felvételek jogainak már eddig is a Universal volt a tulajdonosa.

Genesis • 230 millió dollár

Genesis Phil Collins-szal Forrás: Getty Images/Michael Putland

A progresszív rockzenét játszó zenekar 2022-ben 300 millió dollár értékben adta el zenei felvételeik egy részének jogát az egyik legnagyobb független kiadónak, a Concord Music Groupnak, beleértve a frontember, Phil Collins néhány szólószámát is. A Genesis és a Concord Music Group szerződésének tárgya Phil Collins szóló munkássága, Tony Banks billentyűs és Mike Rutherford gitáros önálló felvételei, valamint minden zene, amit hárman, Genesis néven alkottak. Az együttes bevételét még turnézással is kiegészítette.

Forrás: Forbes, NYPost

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről