Valóban okostelefon látható egy 350 éves festményen?

időutazás
Az iker vagy óraparadoxon ma már tudományosan bizonyított ténynek számít
Vágólapra másolva!
Újabb sajátos bizonyítékra bukkanhattak azok, akik hisznek az időutazásban. Most egy 350 éves festményről gondolják azt, hogy iPhone-t ábrázolnak rajta. A képről még az Apple vezérigazgatóját is megkérdezték.
Vágólapra másolva!

Az időutazásért rajongók rendszeresen fedeznek fel régi festményeken évszázadokkal később feltalált tárgyakat.

Legutóbb egy Amszterdamban található, 350 éves képen véltek felfedezni egy iPhone-t.

Pieter de Hooch 1670 körül készült képén egy alak valamit tart a kezében, ami sokak szerint egy iPhone, vagyis számukra ismét bebizonyosodott, hogy az időutazás valóságos.

Pieter de Hooch festménye 1670 körül keletkezett, és sokak szerint egy iPhone látható a jobb oldali alak kezében Forrás: Wikimedia Commons

Az ügy odáig jutott, hogy még az Apple vezérigazgatóját, Tim Cookot is megkérdezték a festményről, aki személyesen is látta a képet a Rijksmuseum galériájában. Cook meg is jegyezte, hogy eddig biztos volt abban, hogy az első iPhone-t mikor mutatták be (2007-ben), de a kép láttán még ő is elbizonytalanodott. Miután megkérdezték, elmondta, hogy szerinte is egy iPhone látható a képen - írja a Daily Star.

Függetlenül az időutazás és a 17. századi iPhone-ok valószínűségétől,

a festmény címe arra utal, hogy valószínűleg Cook és az időutazás rajongói is félreérthették a helyzetet.

A cím ugyanis úgy fordítható le, hogy Fiatal nő levéllel és hírvivővel a belső térben. Vagyis a kép valószínűleg inkább egy levelet ábrázol, és nem egy időutazó okostelefonját.

(Cikkünk kiemelt képe illusztráció!)