Lidércnyomásos sztriptízklub, borzalmas szállodák, elhagyatott szellemhajók: rettegett helyek a világon

elhagyatott, épület, Az elhagyatott sztriptíz kastély, Tennessee, playboy villa
Vágólapra másolva!
Van valami hátborzongatóan szép egy valaha nyüzsgő, ám jó ideje elhagyatottan álló város látványában, ahonnan elköltöztek a lakói, a természet pedig visszavette felette a hatalmat. Lepergő festékbevonat, páralecsapódástól csöpögő falak és törött üvegű ablakok mindenütt, a régóta érintetlenül álló épületeket pedig egyre jobban benövi a növényzet. Eközben folyamatosan ott lebeg a kérdés, hogy miért nem költözött vissza senki - ez talán még titokzatosabbá teszi ezeket a helyeket. Az elhagyott szállodáktól és erőművektől kezdve a szellemvárosokig és szellemhajókig, valamint baljóslatú épületekig összegyűjtöttünk egy csokorra valót a világ legkísértetiesebb, elhagyatott helyeiből.
Vágólapra másolva!

Pencho Semov elhagyott háza, Bulgária

Pencho Szemov volt az ország első milliárdosa. Szegény családban született, de kereskedéssel és banki tevékenységgel felkapaszkodott a társadalmi ranglétrán. Élete végén úgy rendelkezett, hogy a kastélyát nyugdíjasotthonná, a két másik épületét pedig lány bentlakásos iskolává alakítsák át. 1945-ben bekövetkezett halála után azonban nem volt senki, aki teljesítse végakaratát. Később a kastélyát kórházként használták, ahol fertőző tuberkulózisos betegeket kezeltek.

A csernobili 4-es vezérlőterem

2019 júliusától az Oroszország és Ukrajna közötti háború kitöréséig hivatalos turisztikai látványosságként látogatható volt a csernobili atomerőmű. A 4-es reaktor irányítótermébe azonban csak védőfelszereléssel léphettek be a turisták. Mindössze öt percig maradhattak, mert a 4-es reaktor sugárzása még mindig 40.000-szer magasabb a normál szintnél. Ez azért figyelemre méltó, mert a baleset már több mint 35 évvel ezelőtt történt.

Selma ültetvény, Virginia

A Selma ültetvény valamikor igen népszerű hely volt. Ám miután eredeti tulajdonosa elhunyt, az idők során számos tulajdonosváltáson ment keresztül. Egyszer még tűzvész is kitört, ami az egész házat elpusztította. A birtok jelenlegi tulajdonosa egy Loudounban élő vállalkozó férj és feleség, akik felújítják az épületet, és azt remélik, hogy ez lesz a családi fészkük.

Lapozzon, a következő oldalon újabb kísértetjárta helyek jönnek!