Lélegzetelállító látvány és állandó életveszély: ez a világ legfélelmetesebb strandja - videó

namíbia csontváz-part, csontváz, veszélyes
Ugabmund gate at Skeleton Coast National Park, Namibia
Vágólapra másolva!
A világ egyik legveszélyesebb partjára és az ottani strandra csak szafari túrákon keresztül lehet ellátogatni, mert rengeteg veszélyt tartogat ez a lélegzetelállítóan gyönyörű, de rendkívüli veszélyeket tartogató terület.
Vágólapra másolva!

Csodálotos látványt kínál a Skeleton Coast, vagyis magyarra fordítva a Csontváz part, ám a homokdűnék mentén mindenütt szétszórt csontvázakkal, hajóroncsokkal találkozhatnak az odalátogatók, és bármelyik pillanatban felbukkanhatnak a prédára éhes sivatagi oroszlánok.

Ez a 40 kilométer széles és 500 kilométer hosszú, Namíbiában található partszakasz a világ legveszélyesebb partjának számít.

A strand - amely egyben nemzeti park is - annyira veszélyes, hogy nagy része csak szafarikon keresztül közelíthető meg, mert úgy tartják, hogy túl nagy kockázatot jelenthet a látogatók számára.

Két részre oszlik: az első a szabadon megközelíthető déli rész, az északi rész azonban csak utazásszervező segítségével érhető el.

Az Ugabmund kapu a Skeleton Coast National Parkban Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2015 elleon/Shutterstock. No use without permission./Elleon

A parton nem kevesebb, mint 500 hajóroncs található, és a homokban több helyen emberi maradványok láthatók. A hajótöréseket nagyrészt a köd vagy a viharos tenger okozta - írja a Promotions.hu.

- nyilatkozta a Mirrornak Friede, Skeleton Coast Nemzeti Park őre.