Egy vendége sem volt még ennek az elképesztően drága észak-koreai hotelnek

Ryugyong, Hotel, szálloda, 
Pyongyang, Észak-Korea,
PYONGYANG, NORTH KOREA - APRIL 03: North Korea's tallest structure, the Ryugyong Hotel, is seen on April 3, 2011 in Pyongyang, North Korea. Pyongyang is the capital city of North Korea and the population is about 2,500,000. (Photo by Feng Li/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A világ másik felén, Észak-Koreában, van egy hihetetlenül drága szálloda, amelynek még nem volt vendége. Az 1,6 milliárd fontos hotel népszerűségén gúnynevei sem segítenek.
Vágólapra másolva!

A Ryugyong Hotel építése több mint 35 éve kezdődött, 1987-ben, de még mindig nem nyitotta meg kapuit.

A szálloda különlegessége, hogy 1,6 milliárd fontos, azaz körülbelül 706 milliárd forintos, költséggel épült Észak-Koreában és a méretei messze meghaladják a többi szálláshelyét.

A tervek szerint 25 évvel ezelőtt kellett volna első vendégeit fogadnia, azonban még a mai napig nem szállt meg benne senki.

Így a világ legmagasabb lakatlan épületeként tartják számon.

A képen a világ legmagasabb lakatlan épülete, a Ryugyong Hotel Forrás: Getty Images/2011 Getty Images/Feng Li

A háromszög alakú szállodát Mordornak és a Végzet Szállodájának is nevezik magassága és egyszerű kinézete miatt.

A tervek szerint a hotelnek 3 ezer szobája és 105 emelete lett volna, azonban 1992-ben szüneteltették a munkálatokat, majd 16 évvel később, 2008-ban kezdték újra építeni. Az évekig elhúzódó építkezés egyik oka az észak-koreai gazdasági válság volt, amely a Szovjetunió összeomlása után kezdődött. A szálloda megnyitását 2012-re tervezték, amit egy német vállalat üzemeltetett volna, ami végül visszalépett az üzlettől. Így a Ryugyong Hotel a mai napig üresen áll úgy, hogy még egyetlen vendéget sem fogadott.

Forrás: Daily Star