11 millió forintnyi összeget költött kertjének felújítására, most börtönbe mehet miatta

Gravesend, Kent, Nagy-Britannia
Gravesend, Kent, Nagy-Britannia
Vágólapra másolva!
Egy kétgyermekes brit édesapa 25.000 fontot (11 millió forintot) költött kertjének gyermekbarátabbá tételére. Az átalakítás miatt azonban most börtönbe is kerülhet.
Vágólapra másolva!

Richard Hickson a kenti Gravesendben megvásárolt egy kisebb földterületet a háza mellett, amit kertjének kibővítésére szánt, de most arra utasították, hogy annak egy részét adja vissza. A helyi önkormányzat még arra is figyelmeztette a férfit, hogy büntetőeljárás és esetleg börtön vár rá, ha nem bontja el a vásárolt telek köré épített kerítését.

Hickson ötezer fontot fizetett azért, hogy 2018-ban megvásárolja a Gravesend közeli Istead Rise-ban lévő kihasználatlan füves területet a P J Brazier and Company Limited fejlesztő cégtől. További 20.000 fontot pedig arra költött, hogy öt és nyolc éves lánya számára megfelelő kertet alakíthasson ki, ami köré felhúzta a kétméteres kerítést.

Gravesend, Kent, Nagy-Britannia Forrás: Wikipedia

Öt év után azonban a Kent Megyei Tanács elrendelte a kerítés lebontását, mivel az egy nyilvánosan karbantartható közúton van, és a hivatalos szerv még mindig rendelkezik ennek országúti jogaival, annak ellenére, hogy már Hickson a föld tulajdonosa. Ez azt jelenti, hogy a területet az önkormányzat közköltségen tartja fenn.

- nyilatkozta Hickson, majd hozzátette: "Mi csak a gyermekeink számára szerettünk volna egy játszóteret kialakítani, nem tudtuk, hogy ezzel szabályt szegünk."

A 37 éves férfi elmondta, hogy ő és felesége, Jade nem tudtak arról, hogy a Lyndhurst Way-en lévő földterületre országút-használati jogok vonatkoznak - ahogyan az azt értékesítő fejlesztők sem. Jogi tanácsot kért, de semmilyen módon nem hívták fel a figyelmét erre a rendeletre. A használatbavételi okiratban az áll, hogy a vevőnek "megfelelő kerítést vagy sövényt kell felállítania és fenntartania az említett földterület mentén", amely nem lehet alacsonyabb 1,2 méternél.

A család jelenleg is dolgozik a megfelelő engedélyek, és a közúti jogok megszüntetésére vonatkozó végzés beszerzésén, azonban ha ez nem sikerült kénytelenek lesznek eladni a telket.

Forrás: Mirror