Itt az újabb december 24-i boltzár, ez az üzletlánc is bejelentette, hogy nem nyit ki

Penny
Vágólapra másolva!
A két karácsonyi munkaszüneti nap mellett idén december 24-én is zárva tart a Penny 230 magyarországi üzlete. Cserébe az ezt megelőző napokban hosszabb ideig lesznek nyitva az üzleteik. A vállalat történetében nem ez az első alkalom, hogy december 24-én nem nyit ki. Legutóbb 2016-ban döntöttek úgy, hogy a vasárnapi napra eső szentestén zárva tartják a boltjaikat - idézi fel a vállalat Origóhoz eljuttatott közleményében.
Vágólapra másolva!

A Penny vezetése a munkavállalói és a vásárlói érdekeit megvizsgálva, továbbá a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) megkeresésére is reagálva döntött úgy, hogy

december 24. és decemer 26. között valamennyi üzletét egységesen zárva tartja.

Az üzletlánc ezzel párhuzamosan december 22-én és 23-án meghosszabbított nyitvatartással várja a vevőket.

„A magyar hagyományok szerint a család december 24-én, azaz szentestén gyűlik össze. Idén a Penny döntésnek köszönhetően valamennyi munkatársunknak ismét lehetősége nyílik ezen a napon már a készülődés időszakát is a szeretteivel tölteni.

– mondta Kazatsay Eszter, a Penny magyarországi kommunikációs vezetője.

A Penny Market 230 magyarországi üzlete marad zárva december 24-én Forrás: Penny

A Penny már a negyedik azon magyarországi üzletláncok sorában, melynél azt a döntést hozták, hogy dolgozóik érdekét szem előtt tartva, december 24-én boltjaik már nem nyitnak ki. Ahogy az Origo arról beszámolt, elsőként a Lidl, majd a Rossmann jelentett be hasonló tartalmú döntést, majd legutóbb a Mountex közölte, hogy december 24-én üzleteik zárva maradnak.