Újabb boltlánc jelentett be december 24-i zárva tartást

shopping background Packet Real People Candid Consumerism Fashion No People Men Males Group of Objects Copy Space Buy Sale Single Object Abstract Shopping Buying Holding Carrying Customer Biology Backgrounds One Person Green Color Paper Modern Environment
consumer basket, close up of paper shopping bags in male hand
Vágólapra másolva!
A Mountex a harmadik üzletlánc, amely bejelentette, hogy december 24-én nem nyitja ki az üzleteit. Saját döntése alapján maradnak zárva.
Vágólapra másolva!

Az Inforstarton megjelentek szerint, december 24-én zárva tartja minden hazai áruházát az outdoor ruházatot és kiegészítőket forgalmazó Mountex. A vállalatnál belső felmérést készített az ügyben, és a dolgozók véleményét helyezték előnybe. Emellett Black Friday napján, azaz november 24-én is zárva tartanak, így tiltakozva a vásárlási láz ellen

"A karácsonyi nyitvatartásról belső közvéleménykutatást tartottunk, és a demokratikus döntés alapján idén december 24-én nem nyitjuk ki áruházainkat, hogy a Szenteste egész napját minden kollégánk a szerettei körében tölthesse" – ezt Sárközy Mihály, a cég ügyvezetője közölte.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Anya Berkut/Anyaberkut

A Mountex kilenc magyarországi boltja egyébként a black friday napján (november 24-én) sem nyit ki, a vállalat ezzel a döntésével a túlfogyasztás káros környezeti hatásaira kívánja felhívni a figyelmet.

A túraruházati és túrafelszerlési termékeket kínáló üzlet a harmadik magyarországi kiskereskedelmi lánc, mely a december 24-i zárva tartás mellett döntött. Ahogy az Origo megírta, elsőként a Lidl jelentette be, hogy üzletei nem nyitnak ki ezen a napon, majd a Rossmann drogérialánc is bejelentette ugyanezt.