Elképesztő összegért kelhet el egy boríték, amit Diana hercegné címzett meg

7 galéria ötödik Diana Horizontal OFFICIAL VISIT ROYAL FAMILY PRINCESS RECEPTION HEADSHOT
Princess Diana attends a state dinner at the Elysee Palace in Paris on November 7, 1988 during a state visit in France. (Photo by Derrick CEYRAC / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy híres emberek aláírását gyűjtő férfi 699 fontért (301.500 forintért) árul egy borítékot, amit még a néhai Diana hercegné címzett meg, méghozzá nem is akárkinek, hanem az OBE (a Brit Birodalom Rendje) díjjal kitüntetett angol lemezlovasnak és műsorvezetőnek, akiről később kiderült, hogy pedofil és szexuális bűnöző.
Vágólapra másolva!

Michael Wain, lelkes autogrammgyűjtő az idei év elején vásárolta meg a történelmi értékű borítékot egy amerikai aukciósháztól, és most azt reméli, hogy busás haszon fejében tovább tudja adni egy Lady Diana rajongónak.

Diana hercegné Forrás: AFP/Derrick Ceyrac

A borítékot 33 évvel ezelőtt - 1990. november 17-én - címezte meg Diana hercegné. A postabélyegzőből kiderül, hogy egy gloucestershire-i postaládába dobták be, tehát valószínűleg a Tetburyben található Highgrove-ból írták és adták fel, amely akkoriban a walesi hercegné és férje, Károly vidéki rezidenciája volt.

A címzett érdekes módon Sir James Savile, a Brit Birodalom Rendjével kitüntetett műsorvezető, aki akkoriban a 22 Park Crescent, London W1, Flat 84-ben lakott. Diana hercegné a bal alsó sarokba a "Private" (magánjellegű) szót írta.

A címről ismert, hogy Savile egyik cége is itt volt bejegyezve 1995-ig. Wain csak a borítékot árulja az eBayen - a lényeg,

tehát a levél vagy nem eladó, vagy nincs a gyűjtő birtokában.

A férfi az év elején vásárolta a borítékot a bostoni székhelyű RR Auctions cégtől. Az aukciósház honlapján található lista szerint szeptemberben 357 fontért (154 000 forintért) adták el, és akkor még jó állapotban volt.

Mint kiderült, a lelkes autogrammgyűjtő azért árulja most ezt a borítékot, mert már túl sok hasonló relikviája gyűlt össze.

Savile jótékonysági munkája révén került közelebbi kapcsolatban Diana hercegnével és Károly herceggel.

Ezzel magyarázható, hogy ő és Diana hercegné rendszeresen levelezett egymással. A Jim'll Fix It sztár a becslések szerint 40 millió fontot gyűjtött jótékonysági célokra. A férfit 1971-ben tüntették ki a Brit Birodalom Rendjével, 1990-ben pedig lovaggá ütötték. 2011 októberében, 84 éves korában halt meg.

Később azonban kiderült, hogy Nagy-Britannia egyik legsúlyosabb szexuális ragadozója volt, aki több száz nagyrészt kiskorút molesztált.

A képen Lady Diana éppen Jimmy Savile-t üdvözli

Az aukciósház néhány héttel ezelőtt már eladott egy Diana hercegné által Savile-nek címzett borítékot, ezért 243 fontot (105 000 forintot) fizettek.

Az Origo nemrég beszámolt arról is, hogy mik lehettek Diana hercegné utolsó szavai.

Forrás:Mirror