Elkelt a világ egyik legritkább érméje - fotók

Horror összegért próbálják árulni eBayen a McDonald’s-os szívószálakat, eBay, McDonald’s
Sankt-Petersburg, Russia, May 10, 2018: eBay application icon on Apple iPhone X screen close-up. eBay app icon. eBay.com is largest online auction and shopping websites.
Vágólapra másolva!
140 fontért kelt el egy 50 penny-s, ami az egyik legritkább érme az Egyesült Királyságban. A 2009-es különlegességre körülbelül 16-an licitáltak az eBayen.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Királyság egyik legritkább és legkeresettebb érméje egy 50 penny-s, amit 2009-ben bocsátottak ki a londoni Kewben található Királyi Botanikus Kertek 250. évfordulójának alkalmából. A fizetőeszköz különlegességét annak köszönheti, hogy becslések szerint körülbelül 210 ezer - 300 ezer darab készült belőle.

Emellett az érme a híres kínai pagodát ábrázolja, amely a Kew Gardens területén található.

Az 50 penny-s végül 140 fontért kelt el, miután többen licitáltak rá.

Az eladó november 11-én 1 fonttal kezdte a licitálást, ami néhány perc alatt 10 fontra emelkedett. Két nappal később már 101 fontra szökött fel. A licitálás végül november 18-án ért véget, amikor a végösszeg elérte a 140 fontot.

Az érmekből való csodás meggazdagodás azonban nem egyedi eset, korábban számtalan alkalommal, köztük Japánban, Pakisztánban és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán is találtak már mesés kincseket.

Forrás: Gloucestershire Live