Kétmillió dolláráért bárki Marilyn Monroe mellé temetkezhet

Westwood Village Emlékpark és Temető
Westwood Village Emlékpark és Temető
Vágólapra másolva!
Továbbra is eladó egy Marilyn Monroe melletti sírkripta, az ára azonban igen borsos -  2 millió dollárért vehető meg a legenda melletti örökléti hely, írja a Fox. 
Vágólapra másolva!

A gazdára váró végső nyughely, amely egykor Jerry Herman Tony-díjas zeneszerzőé volt, a Pierce Brothers Westwood Village Emlékparkban található Los Angelesben.

A kriptát eredetileg Herman keresztlánya, Jane Dorian bocsátotta árverésre 2020-ban.

A legendás filmcsillag és szexszimbólum Marilyn Monroe mindössze 36 évet élt, 1962. augusztus 5-én a kora hajnali órákban talált rá a holttestére a pszichiátere, Ralph Greenson. A vizsgálatok szerint a színésznővel barbiturát-túladagolás végzett. A szervezetében talált mennyiség alapján kizárható, hogy véletlenül vett be annyi gyógyszert, ami a halálát okozta.

Közel lenni az imádott sztárhoz

A végső nyughely, amelyet Herman megvásárolt, két kriptával Monroe alatt található - számolt be a The Wall Street Journal. Monroe sírját, amely az Emlékek folyosója komplexumban található, gyakran borítják a rajongók rúzsos csókjai.

"A keresztapám imádta Marilyn Monroe-t. Hogyan is lehetne másképp érezni iránta? Hiszen ő minden idők legikonikusabb filmsztárja. Egyszerre testesíti meg a csillogást, szépséget, sebezhetőséget és sziporkázást, ami sokkal inkább Hollywood arcává teszi, mint bárki más" - vélekedett Jane Dorian.

Herman, akit a "Hello, Dolly!", a "Mame" és a "La Cage aux Folles" című filmek zeneszerzőjeként ünnepelnek, eredetileg 1997-ben vásárolta meg a kriptát 75.000 dollárért. A Chicago Tribune szerint 1985-ben diagnosztizálták nála a HIV-fertőzést.

"Olyan nyughelyet akart a maga számára, amely megfelel az elvárásainak" - magyarázta Dorian. "És amikor felfedezte Westwoodot, a számtalan sztár temetőjét, ő is ide szeretett volna kerülni, hogy azok mellett pihenhessen meg végleg, akiket az évek során szeretett és csodált".

A modern vírusellenes gyógyszereknek köszönhetően azonban Herman diagnózisa már nem jelentett halálos ítéletet. Már betöltötte a 88. évét, amikor 2019-ben konkrét betegség nélkül, végelgyengülésben meghalt. A Monroe közelében lévő kripta azért szabadult fel, mert Herman végül azt kérte, hogy édesanyja mellé temessék el, és beleegyezett abba, hogy a már korábban megvásárolt Westwood-i temetkezési helyet eladják.

A Westwood Village Emlékpark és Temető Forrás:Wikipedia

Sztárok, akik ünnepelték az életet

A Pierce Brothers Westwood Village-ben egy mauzóleum kripta induló ára 47.000 dollár, a temetkezési helyek árai pedig 198 ezer dollárnál kezdődnek.

Dorian szerint semmi morbid nincs abban, hogy eladná ezt a bizonyos kriptát. "Westwood lehetővé teszi az emberek számára, hogy ünnepeljék az életet. Hiszen a már itt nyugvó sztárok is az életkedvükről voltak híresek. Olyan karaktereket vittek a filmvászonra, akiket mindannyian ismertünk, és annyira szerettünk. Legyen szó Marilyn Monroe szépségéről és sebezhetőségéről, Rodney Dangerfield bolondos humoráról, Natalie Wood eleganciájáról - ők és még sokan mások is itt találták meg végső nyughelyüket" - idézte fel.