Milliárdos vagyonokkal rendelkeznek a világ leggazdagabb házi kedvencei

Macska, cica
illusztráció
Vágólapra másolva!
A világ leggazdagabb háziállatait tartalmazó lista szerint Taylor Swift énekesnő macskája például 81 millió fontot (kb. 36,3 milliárd forint) ér.
Vágólapra másolva!

Taylor Swift, Olivia Benson nevű cicája már több millió lájkot gyűjtött össze a közösségi médiában, és szerepelt többek között az énekesnő Blank Space című slágerének videójában is (persze nem ingyen).

Az örökbefogadott skót lógófülű emellett még azzal kereste meg hatalmas vagyonát, hogy számos olyan nagy költségvetésű hirdetésben feltűnt, mint például a Diet Coke vagy a Ned Sneakers.

Ennek ellenére Olivia még így is csak a harmadik lett az All About Cats által összeállított listán, amely a világ leggazdagabb házi kedvenceit tartalmazza.

Az említett oldal elemezte a legtöbb követőt, kedvelést és elköteleződési arányt mutató állatok Instagram-oldalait, hogy megbecsülje, mennyit kereshetnek bejegyzésenként a kis kedvencek, majd ez alapján rangsorolta őket:

Az első helyezett egy német juhász, Gunther VI. A kutya a Gunther Corporation olasz médiacég tulajdonosa, és állítólag 420 millió fontot (188 milliárd forint) ér.

A második helyezett egy Nala nevű macska, aki mára igazi Instagram-sztár és 84 millió fontot (37 milliárd forint) ér.

A gazdagok listáján Taylor Swift énekesnő macskája után a negyedik helyen Oprah Winfrey öt kutyája - Sadie, Sunny, Lauren, Layla és Luke - végzett, akik 25 millió fontot (11,2 milliárd forint) érnek.

Az internetről híressé vált pomerániai törpespicc, Jiffpom pedig az ötödik helyezést kaparintotta meg, 21 millió fontos (9,4 milliárd forint) értékének, és 9,5 millió Instagram-követőjének köszönhetően.

A néhai Karl Lagerfeld cicája, Moggie Choupette a hatodik lett 11 millió fonttal (4,9 milliárd forint), a szintén néhai Golden Girls színésznőjének, Betty White-nak a kutyája, Pontiac pedig 4,2 millió fonttal (1,8 milliárd forint) a hetedik lett.

A cikk kiemelt képe illusztráció.