Zátonyra futott egy hajó a Szuezi-csatornában

szupertanker
in at the on of is new first since last month wednesday ship july terminal netherlands rotterdam anp lng unloading lex voyager 2011 lieshout xtra Horizontal panoramic VAN RUNNING PORT TRIAL TANKER GATE ARCTIC
Az Artic Voyager a világ egyik legnagyobb LNG-szállítója
Vágólapra másolva!
Zátonyra futott egy cseppfolyósított földgázt, azaz LNG-t szállító tankerhajó a Szuezi-csatornában. A gCaptain egy tranzitkezelő cégre hivatkozva azt írja, hogy a hajó elakadása nem jelent fennakadást a vízi útvonal forgalmában. Bár hivatalos források nem erősítették meg, de a portál a tranzitkezelő és a Vessel Finder hajómozgás-figyelő adatai alapján azt írja, a hajót már sikerült elmozdítani, és folytathatta útját.
Vágólapra másolva!

A Grace Emilia nevű hajó a csatorna déli végén feneklett meg. Ez az adatok szerint feburár 1-jén, helyi egyiptomi helyi idő szerint 11 óra körül történt. A hajó 9 csomós sebességgel haladt észak fele a vízi útvonalon, amikor eddig tisztázatlan okból, zátonyra futott.

A képen az óriási LNG-hajó:

A Szuezi-csatornában tranzitkezeléssel foglalkozó Leth Agencies késő délután a Twitteren tette közzé, hogy a hajót nem sokkal 18 óra előtt elmozdították a zátonyról, és folytathatta útját.

A Grace Emilia bahamai zászló alatt hajózik, egy japán tengerhajózási vállalat tulajdonában van. 2021-ben állt szolgáltatba, 174 ezer köbmétetes kapacitását több évre lekötötötte a GAIL, India legnagyobb földgázipari vállalata.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció.