Kiemelkedő kamatot fizet a Gránit Bank új számlacsomagja

Gránit Bank
Vágólapra másolva!
A Gránit Bank, kiemelkedő napi 8 százalékos látra szóló kamatot fizet, lekötés nélkül azoknak a lakossági ügyfeleknek, akik munkabérüket, nyugdíjukat a Gránit Bankba utalják. A kiemelkedő kamat mellett a bankszámlának nincs számlavezetési díja, és teljesen díjmentesek a 20 ezer forint alatti belföldi elektronikus utalások. A Kamat Plusz számlacsomagot szelfivel vagy VideóBankon keresztül nyithatják - írja közleményében a pénzintézet.
Vágólapra másolva!

A jelenlegi piaci környezetben kihívást jelent olyan megtakarítási formát találni, amely úgy fizet kiemelkedő kamatot, hogy közben a pénzhez bármikor hozzá lehet férni. A Gránit Bank új számlacsomagja, a Kamat Plusz erre kínál megoldást.

Kiemelkedő látra szóló kamatot fizet rendszeres – legalább 200 ezer forint összegű - jövedelem jóváírás (munkabér, vagy nyugdíj utalás) esetén.

A kamat mértéke a mindenkori jegybanki alapkamathoz igazodik, annál 5 százalékkal kisebb, azaz a 13,00 százalékos alapkamatot alapul véve jelenleg 8,00%. (EBKM 8,00%).

A szektorátlaghoz képest közel kétszer költséghatékonyabban működő Gránit Bank költséghatékonysági előnyét szolgáltatásai árazásában adja át ügyfeleinek. Miközben bankszámla-díjait tartósan a piaci átlag alatt tartja, betéti kamatait a kamatkörnyezethez, ezen belül a jegybanki alapkamathoz igazítja.

A Gránit Bank fiókja Forrás: Gránit Bank

„A betétek fair kamataival segíteni kívánjuk a bank ügyfeleinek megtakarítási céljait, és szeretnénk elérni, hogy vonzó alternatíva maradjon számukra a banki betét vagy akár a bankszámlán lekötés nélkül tartott pénz" – hangsúlyozza az új számlacsomag bevezetése kapcsán a Gránit Bank közleménye.

A Gránit Kamat Plusz bankszámla számlavezetési díja 0 forint és a számlacsomagnak nincs feltétele.

Az elektronikusan indított belföldi utalások tranzakciónként 20 ezer forintig ugyancsak díjmentesek.

A Gránit Bank nemcsak élenjáró kamatot biztosít, hanem digitális megoldásaival egyszerűen, akár otthonról mobilapplikációval, szelfivel megnyitható a Kamat Plusz bankszámla is, melyért most 20 ezer forint jóváírás jár a banki mobilapplikáció aktiválását követően - tájékoztatnak arról. Emellett a bank a hitelek esetében is vonzó digitális értékajánlatokkal rendelkezik. Kiemelkedik a piacon egyedülálló, 100 százalékban online igényelhető, Babaváró Hitel, amelynél a szerződéskötéshez sem kell személyes jelenlét, mivel az VideóBankon lebonyolítható. A jelzáloghitel igénylés összes olyan lépését is digitalizálta már a Gránit Bank, amelyet a jogszabályok lehetővé tettek, miközben a hitelt igénylők a folyamat során személyes szakértő segítségére is számíthatnak.