Brutális vihar volt Kínában, bizarr eső hullott Peking felett - videó

giliszta, parazita
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Bizarr jelenségre hívták fel a híradások Peking lakosainak figyelmét a napokban, és arra kérték őket, hogy ezúttal valóban ne induljanak el otthonról esernyő nélkül. De az emberek döbbenetére eső helyett valami egészen más zuhogott az égből - írja a Daily Star. 
Vágólapra másolva!

Vírusként terjed a közösségi médiaplatformok felületén a videó, amely egészen közelről mutatja az égből Peking lakóira záporozó kukacok esőjét. A csúszómászók még az utcán parkoló autókat is szinte teljesen ellepték.

A hatóságok a furcsa jelenség miatt arra kérték a lakosokat, hogy vigyék magukkal esernyőiket, amikor elhagyják otthonaikat, munkahelyeiket.

Sokan figyelmeztetésként a napi tennivalóikat végző lakosokat is levideózták, akik menekültek a rájuk zúdúló giliszták elől.

Habár a kínai hatóságok még tanácstalanok a jelenség okával kapcsolatban, a világhálón már számos elmélet kering ennek magyarázatára.

Egyesek tudni vélik, hogy nem is giliszták, hanem nyárfavirágok hullanak az égből. Ez ugyanis egy nagyon népszerű fa a környéken, amelynek magos virágai messziről könnyen gilisztáknak tűnhetnek. A Mother Nature Network című tudományos folyóirat által is támogatott nézet szerint a legutóbbi orkánszerű vihar kapta fel ezeket a könnyű virágokat.

A kép csak illusztráció Forrás: Wikimedia Commons

Egy Twitter-felhasználó viszont nagyon megijedhetett, mert ezt posztolta:

2011-ben hasonló jelenség történt a skót határvidéken is. David Crichton testnevelő tanár épp órát tartott a szabadban, amikor puffanást hallott a műfűves pályán. Felnézett, és döbbenetére azt látta, hogy tucatnyi giliszta hullik az égből.

A jelenségre ott sem tudtak egységesen elfogadott magyarázatot adni.