Ez a világ legkeskenyebb háza, felépítését jókora családi botrány előzte meg

Boston, North End
Vágólapra másolva!
Boston külvárosában található az ingatlan, amelyet a világ legkeskenyebb házaként tartanak számon. Az épületet a 19. században húzták fel, miután egy testvérpár összeveszett a telken.
Vágólapra másolva!

Mindössze 3 méter széles az a háromszintes bostoni lakóingatlan, amelyet a világ legkeskenyebb házaként tartanak számon. Az ingatlan értéke 1,25 millió dollár (kb. 465 millió forint), legalábbis ennyiért cserélt gazdát utoljára, 2021 szeptemberében – írja a Daily Star.

A helyi legenda szerint a különleges építmény egy testvérpár veszekedésének köszönheti a megépülését. Úgy tartják, hogy a testvérek megosztoztak a telken, amelyen az ingatlan található. Miután az egyik testvér katonaként elment a háborúba, hazaérve felfedezte, hogy a testvére a közös telek nagy részét elfoglalta, és felépítette rá a saját, igencsak méretes házát.

Válaszul a feldühödött testvér 1862-ben felépítette a karcsú épületet, és gondoskodott arról, hogy a ház minél jobban elzárja a bátyja lakrészeibe bejutó fényt.

A mindössze 93 négyzetméter lakóterületű ingatlan első emeletén két hálószoba és egy teljes értékű konyha található. Itt van még egy étkező, egy nappali, valamint egy saját kertre néző erkélyre nyíló ajtó is.

A második emeleten található a fürdőszoba, egy mosókonyha és egy ülősarok, melynek ablaka a kinti zöldövezetre néz. Ugyanezen a szinten található egy másik ablak is, amely viszont egyenesen a szomszéd téglafalra néz.

A harmadik emeleten egy másik nappalit és egy vendégszobát alakítottak ki. Emellett a házhoz egy kis kert is tartozik, amely lehetővé teszi a szabadtéri szórakozást.