Nemzetközi pályázatot ír ki rektori pozíciójára a Budapesti Metropolitan Egyetem

felvételi 2022 keresztféléves képzés egyetem METU
Budapesi Metropolitan Egyetem
Vágólapra másolva!
A jelenlegi megbízatás lejárta miatt a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) nyilvános pályázatot ír ki az intézmény rektori pozíciójára, melyre hazai és a nemzetközi tudományos szférából is várja a pályázókat - áll az intézmény sajtóközleményében.
Vágólapra másolva!

Az új rektor 2023. októberétől töltheti be a pozíciót, feladata pedig az egyetem stratégiai célkitűzéseinek elérése, az intézmény alkotóegyetem koncepciójának kiteljesítése, az oktatási, tudományos tevékenységének koordinálása, valamint fejlesztése lesz. Emellett a rektor kiemelt feladata, hogy tovább erősítse a METU nemzetközi oktatási színtéren betöltött pozícióját.

Magyarország legnagyobb magánegyeteme, a közel 7000 hallgatót oktató Budapesti Metropolitan Egyetem, melynek stratégiai célja, hogy Magyarország után Közép-Európa legjobb magánegyetemévé váljon,

ennek érdekében az új rektor kiemelt feladata az intézmény alkotóegyetem koncepciójának és nemzetközi jellegének erősítése is.

A Budapesi Metropolitan Egyetem épülete Fotó / metropolitan.hu

A rektor az intézmény teljes képzési portfóliójának - 22 alapképzés, 18 mesterképzés, 7 felsőoktatási szakképzés és 18 szakirányú továbbképzés - szakmai felügyeletét is ellátja majd.

A METU kiemelt figyelmet fordít a munkaerőpiaci igényekhez igazodó gyakorlati képzésre, a hallgatók egyéni tanulási útjainak személyre szabott támogatására, illetve a társas kompetenciáik fejlesztésére,

ehhez pedig a METU saját fejlesztésű myBrand oktatás[1]módszertani programját alkalmazza. A rektori pályázatra a Budapesti Metropolitan Egyetem olyan tudományos fokozattal rendelkező szakembert keres, aki kiemelkedően eredményes munkát végzett hasonló akadémiai területen és sok éves felsőoktatási intézményben szerzett vezetési, szervezési ismeretekkel rendelkezik, valamint képviselni tudja az intézmény által képviselt értékeket és célokat.

A jelentkezőket nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi tudományos szférából is várja az egyetem.

További részletek a pályázati felhívásban olvashatók: