Valóra vált a rémálom egy repülőgépen: az ülések közötti folyosón vizelt egy utas

Tripadvisor legjobb légitársaságok
7. Jet2.com
Vágólapra másolva!
Kényszerleszállást hajtott végre a Jet2 légitársaság egyik járata, mert egy részeg utas a folyosóra vizelt, és viselkedésével megfélemlítette a fedélzeten utazó gyerekeket - írja a Daily Star. 
Vágólapra másolva!

A fapados légitársaság örökre kitiltotta járatairól az 55 éves Eric Forrestet. Emellett kilátásba helyezték, hogy jogi úton érvényesítik követelésüket, és

a botrányosan viselkedő utassal fizettetik meg a repülőgép átirányításával, valamint a személyzet és az utasok elszállásolásával járó extra költségeket

- ami összesen akár 5 számjegyű összegre is rúghat majd.

A Jet2 szeint ugyanis a férfi az április 13-án Glasgow-ból Tenerifére tartó LS155-ös járaton a tiltott alkoholfogyasztás ellenére annyira lerészegedett, hogy az üléssorok közötti folyosóra vizelt, emellett agresszíven viselkedetett, és szándékosan megfélemlítette az utasokat. Emiatt a járatot a portugáliai Faróba irányították át, ahol Forrestet a helyi rendőrség erői várták.

A Jet2 jlégitársaság egyik gépe (Illusztráció) Forrás: Flickr/Andy Mitchell

A Flightradar24 adataiból kiderül, hogy a járat menetideje normális esetben körülbelül 4 óra 21 percig tart, ehelyett azonban egy órával korábban landolt Faróban a célállomása, Tenerife helyett.

Ráadásul a dühös nyaralóknak ezután le kellett szállniuk a repülőgépről, hogy a személyzet alaposan kitakaríthassa és fertőtleníthesse a fedélzetet, ami két órával meghosszabbította az utazásukat. Ez azt is jelentette, hogy a Teneriféről Glasgow-ba visszautazó utasoknak a repülőgép késői érkezése miatt még egy éjszakát a Kanári-szigeteken kellett tölteniük.

Az egyik utas, aki feleségével és 15 éves lányával együtt utazott ezen a járaton, a Daily Recordnak elmondta, hogy az 55 éves férfi "már akkor részeg volt", amikor felszállt a gépre, és a repülés alatt is folytatta az italozást.

- nyilatkozta.

Phil Ward, a Jet2 ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a légitársaság azt tervezi, hogy Forrestre hárítja az általa okozott bonyodalom minden költségét, beleértve az utasok és a személyzet szállodai elhelyezését Tenerifén, a repülőtéri díjakat, az üzemanyagköltségeket és a takarítási költségeket.

A The Sun a botrányosan viselkedő férfit a skóciai otthonában érte el. Az utas bocsánatot kért a járaton tanúsított viselkedéséért, és azt állította, hogy bár részeg volt, nem vizelt a folyosóra. Állítása szerint a Duty Free-ben vásárolt üveg vodkát öntötte ki véletlenül.

Amikor közölték vele, hogy a Jet2 bepereli őt a költségekért, Forrest azt válaszolta, hogy mivel jelenleg munkanélküli, nincs miből fizetnie.