Veszélyes baktériummal szennyezett édességeket hívnak vissza

Cadbury Crunchie, csoki, Cadbury
Norwich, Norfolk, UK – December 24 2020. An illustrative editorial photo of an unidentifiable human holding a Cadbury Crunchie chocolate bar against a plain white background
Vágólapra másolva!
A Müller tejipari óriáscég elővigyázatosságból hívja vissza több ezer termékét, melyek potenciálisan Listeria monocytogenes baktériummal lehetnek szennyezettek. A fertőzés különösen veszélyes a terhes nőkre és a születendő gyermekeikre.
Vágólapra másolva!

A szupermarketek több ezer csomag Cadbury márkájú édességet távolítanak el a polcaikról, miután azok veszélyesek lehetnek a fogyasztókra. A termékeket a Müller óriáscég önkéntesen hívja vissza, mivel ezek Listeria monocytogenes baktériummal lehetnek szennyezettek - írja a Daily Mail.

A képen az egyik érintett termék:

A Listeria által okozott főbb tünetek közé a magas láz, az erős fejfájás, a merevség, a hányinger, a hasi fájdalom és a hasmenés tartozik.

A terhes nők estében akár vetéléshez, halva szüléshez, koraszüléshez vagy az újszülött életveszélyes fertőzéséhez vezethet. Emellett a baktérium halálos lehet a kisgyermekekre, az idős emberekre, valamint a legyengült immunrendszerrel rendelkező egyénekre.

A termékvisszahívás a Cadbury Crunchie, a Cadbury Flake, a Cadbury Dairy Milk Buttons, a Cadbury Dairy Milk Chunks, a Cadbury Heroes, valamint a Cadbury Daim csokoládé desszertekre vonatkozik.

A Müller annak érdekében, hogy elkerülje a lehetséges megbetegedéseket, tájékoztatókat helyezett ki számos üzletben. A felhívásban arra kéri a vásárlókat, hogy vigyék vissza az érintett édességeket az üzletekbe, ahol visszatérítik a pénzüket.