Megszületett a megállapodás a hatalmas Presley-örökségről

Lisa Marie Presley
(FILES) In this file photo taken on December 9, 2005 singer Lisa Marie Presley performs during the NASCAR Busch Series Banquet at the Portofino Bay Hotel in Orlando, Florida. - The singer-songwriter Lisa Marie Presley, the only child of the late Elvis Presley, died on Thursday after she was rushed to a hospital in California following a cardiac arrest, US media reported. She was 54 years old. "It is with a heavy heart that I must share the devastating news that my beautiful daughter Lisa Marie has left us," her mother Priscilla Presley confirmed in a statement to PEOPLE magazine. (Photo by Doug Benc / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Vágólapra másolva!
Lezárult az Elvis Presley lányának, Lisa Marie Presley-nek a halálát követően kirobbant vagyonkezelői jogvita. Bár a bíróságra került ügyben végül megegyeztek a felek, úgy tűnik, abból Presley volt felesége, Priscilla Presley jött ki jobban.
Vágólapra másolva!

A döntés értelmében Elvis Presley egykori felesége, Priscilla Presley és unokája Riley Keough, már nem marakodhat tovább a Király lányának vagyona fölött. A TMZ értesülései szerint Lisa Marie Presley édesanyja, Priscilla Presley, Elvis korábbi felesége távozhatott több pénzzel a bíróságról.

A tárgyaláson a fő kérdés az volt, hogy ki kezelje innentől Lisa Marie Presley vagyonát,

amely állítólag a Graceland-i kastélyt és a jövedelmező Elvis Presley Enterprises-ban való részesedést is magában foglalja. A TMZ-nek nyilatkozó forrás elmondta, hogy az asszony hagyatékát kezelő cég egy meg nem nevezett (milliós) összeget fizetett Priscilla Presley-nek, hogy végre pontot tehessenek az ügy végére.

Lisa Marie Presley egyik fellépése Forrás: AFP/2005 Getty Images/Doug Benc

Lisa Marie Presley januári halálát követően jogvita robbant ki az édesanya és az unoka között, mivel Priscilla Presley megtámadta Lisa Maria Presley vagyonkezelői szerződésének módosítását. Ez a módosítás a rock'n'roll királyának feleségét és lányának korábbi üzleti menedzserét, Barry Siegel-t is eltávolította a vagyonkezelői posztról, és így az unoka maradt az egyedüli vagyonkezelő. Ám Priscilla Presley megkérdőjelezte a módosítás hitelességét, azzal érvelve, hogy ő a dokumentumot korábban még csak nem is látta, abban rosszul szerepel a neve, továbbá a lánya, Lisa Marie Presley aláírása is eltért a megszokottól.

Priscilla Presley jogi képviselője a bírói döntés után azt nyilatkozta a sajtónak, hogy azt mindkét fél elfogadta, és elégedetten távoztak a tárgyalóteremből.

Forrás: TMZ