Kínos: svájci repülőtérrel, emirátusi homoksivataggal, delfinekkel reklámozták a Fülöp-szigeteket

White beach, Boracay, Fülöp-szigetek, Ezek a világ legszebb tengerpartjai
White beach, Boracay, Fülöp-szigetek
Vágólapra másolva!
A Fülöp-szigetek idegenforgalmi minisztériuma hétfőn bejelentette, hogy szerződést bontott azzal a helyi reklámügynökséggel, amely más országokban készült fotókat használt a Fülöp-szigetek reklámozására.
Vágólapra másolva!

A Love The Philippines (Szeresd a Fülöp-szigeteket) című idegenforgalmi reklámkampányhoz több mint 90 másodperces videót készített a cég.

Ám az interneten megjelent videóra érkezett kommentekből kiderült, hogy olyan képek is szerepelnek benne, amelyeket nem a Fülöp-szigeteken vettek fel.

Feltűnik a videóban egy svájci repülőtér leszállópályája, az Egyesült Arab Emírségek homokdűnéi, indonéziai teraszos rizsföldek, ugró delfinek ismeretlen helyen és thaiföldi halászok is.

Manila szerződést bontott a médiacéggel, amely más országokról készült fotókkal hirdette a Fülöp-szigeteket Forrás: robertharding via AFP/Tim Graham/Tim Graham

A fülöp-szigeteki idegenforgalmi hivatal közölte, hogy egyetért azokkal, akik csalódásuknak és felháborodásuknak adtak hangot a nem autentikus képek felhasználása miatt, és felbontotta a szerződését a DDB Philippines reklámcéggel.

A DDB Philippines vasárnap közleményben kért bocsánatot az archív felvételek mástól való átvételéért,

és arra hivatkozott, hogy a videóval egy bizonyos hangulatot igyekezett megragadni.

Egyúttal hangsúlyozta, hogy a videót saját költségén forgatta, és ahhoz nem használt fel közpénzt.

A hamis videóról egy érdekes beszámoló tekinthető meg ezen a videós csatornán (angol nyelven):