Olcsó autókat gyártana a Tesla, mutatjuk, hol

Elon Musk A Tesla már idén elkészítheti a teljesen önvezető autóját
Vágólapra másolva!
Üzemet építene Indiában a Tesla egy új, 24 ezer dolláros árkategóriás modell gyártására a Reuters hírügynökség belső forrásokból származó információi szerint.
Vágólapra másolva!

A Tesla a helyi piacra és exportra tervez olcsó elektromos járműveket gyártani Indiában. A 24 ezer dolláros árkategóriába eső új Tesla autó tervét már a hónap elején megszellőztette a The Times of India lap.

A Tesla vezetői májusban is folytattak tárgyalásokat indiai illetékesekkel egy autógyártó és akkumulátorgyártó bázis létesítéséről.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója júniusban találkozott Narendra Modi indiai miniszterelnökkel, és a megbeszéléseket követően jelezte cége szándékát egy "jelentős beruházás" végrehajtására az országban.

Üzemet építene Indiában a Tesla Forrás: AFP/Str

A Tesla képviselői a Reuters hírügynökség értesülése szerint ebben a hónapban egyeztetni készülnek az indiai kereskedelmi miniszterrel egy üzem létesítéséről, amely a 24 ezer dolláros árkategóriába eső új modell gyártására szolgálna.

A Tesla által gyártani tervezett 2 millió rúpiás (24 ezer dolláros) elektromos autó így mintegy negyedével lenne olcsóbb a Kínában gyártott és 32 ezer dollár körüli áron kapható Model 3 típusnál.
A Reuters kérését az értesülés kommentálására sem a Tesla, sem az indiai kereskedelmi minisztérium nem válaszolta meg.