Meghaladja az 1 milliárd dollárt az egyik amerikai lottó főnyereménye

Mega Milliók, Mega Millions, amerikai lottójáték, lottó
A person buys a Mega Millions lottery ticket at a store on July 29, 2022 in Arlington, Virginia. - The jackpot for Friday's Mega Millions is now $1.1 billion, the second-largest jackpot in game history. (Photo by OLIVIER DOULIERY / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban játszott Mega Milliók (Mega Millions) lottójáték főnyereménye kedden estére elérte az 1,1 milliárd dollárt (389 milliárd forint), így ez az egyik valaha volt legmagasabb lottónyeremény.
Vágólapra másolva!

A helyi idő szerint kedd esti sorsoláson még nem derült ki, hogy van-e nyertes szelvény, de az elérhető összeg már így is

minden idők hatodik legnagyobb lottónyereménye lett.

A valaha volt legmagasabb nyereményt a szintén amerikai Powerball nevű lottón nyerték meg tavaly novemberben,

a szerencsésen tippelő 2,04 milliárd dollárt (722 milliárd forint) vihetett haza.

A 44 államban játszott Mega Millions lottón április óta halmozódik a főnyeremény összege, a lázas szelvényvásárlásnak köszönhetően az összeg óráról órára emelkedik.

A 44 államban játszott Mega Millions lottón április óta halmozódik a főnyeremény összege Forrás: AFP/Olivier Douliery

A győztes lottózó a teljes összeget csak akkor kapja meg, ha hajlandó részletekben, 30 éven át felvenni. Azonnali felvétel esetén 550 millió dollár illetné meg, és ennek is csaknem a fele is elmenne adókra.

A 2002-ben indult Mega Millions szisztémáját az évek során szüntelenül változtatták, úgy, hogy egyre nehezebb legyen nyerni.

A főnyeremény megütésének esélye jelenleg 1 a 300 millióhoz.

Az Egyesült Államok különböző államaiban eltérőek a törvények arra vonatkozóan, hogy a lottónyertesek titokban tarthatják-e kilétüket. Van olyan állam, ahol jogszabály kötelezi a nyertest arra, hogy a nyilvánosság elé lépjen.