Árverezik Freddie Mercury ikonikus koronáját

Freddie Mercury, Queen
A file picture taken on September 18, 1984 showing Rock star Freddie Mercury, lead singer of the rock group "Queen", during a concert at the Palais Omnisports de Paris Bercy (POPB). / AFP PHOTO / JEAN-CLAUDE COUTAUSSE
Vágólapra másolva!
Először látható a nagyközönség számára Freddie Mercury ikonikus koronája az énekes 1991-es halála óta. Most 1400 darab, a Queen frontemberéhez köthető tárgy tekinthető meg egy ingyenes kiállításon, majd szeptember elején a relikviákat árverezik.
Vágólapra másolva!

Soha nem látott különlegességeket is láthatnak a Queen-rajongók: csütörtökön megnyílt a Freddie Mercury relikviáit bemutató kiállítás, melyet a Sotheby's aukciósház szervezett Londonban.

A Queen 1991-ben meghalt frontemberéhez köthető több mint 1400 tárgy egy hónapig ingyenesen megtekinthető, majd árverésre bocsátják őket.

A relikviák érdekessége, hogy az énekes műalkotásainak, ruháinak és írásainak sokasága több mint 30 éven át rejtve maradt Mercury kensingtoni kastélyában. Az otthon tartalmát Mercury régi bizalmasa, Mary Austin idén ajánlotta fel árverésre.

Az érintett tárgyak közé tartozik a drágakövekkel kirakott korona, melyet a sztár az utolsó színpadi fellépésekor viselt, 1986-ban.

A korona és a hozzá tartozó köpeny akár 80 ezer fontot, vagyis közel 36,5 millió forintot is érhet.

Az 1981-es világkörüli turnén viselt fehér, FLASH feliratú pólót és Mercury piros nadrágját 20 ezer fontra becsülik.

A legnagyobb értéket viszont az a Yamaha G2 Baby Grand Piano zongora jelenti, amelyet a zenész például a Bohemian Rhapsody komponálásához használt. Ennek értékét 3 millió fontra (közel 1,4 milliárd forint) becsülik.

Kalapács alá kerül a dal szövegének vázlatait tartalmazó papírlap is, ez akár 1 millió fontot érhet.

A kiállítás szeptember 5-én zárul a Sotheby's kiállítótermében, majd ezt követően tartják meg az árverést.

Forrás: The Sun