Pénzt osztogat Taylor Swift

2019, Billboard Music Awards, Taylor Swift
LAS VEGAS, NEVADA, USA - MAY 01: Singer Taylor Swift wearing a Raisa and Vanessa dress, Casadei shoes, earrings by Stefere Jewelry and Graziela Gems, and rings by Stephen Webster, Mortiz Glik, and Jenny Dee Jewelry arrives at the 2019 Billboard Music Awards held at the MGM Grand Garden Arena on May 1, 2019 in Las Vegas, Nevada, United States. (Photo by Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Taylor Swift nagyszabású turnéjának amerikai szakasza hamarosan befejeződik, és az énekesnő hatalmas bónuszokkal jutalmazta meg a koncertsorozaton dolgozó amerikai kollégáit. Csak a sofőrök fejenként 100 ezer dollárt kaptak.
Vágólapra másolva!

Taylor Swift hatalmas bónuszokat osztott szét az Eras néven futó turnéjának amerikai dolgozói között, ahogy a márciusban kezdődött koncertsorozat amerikai szakasza hamarosan véget ér. Az énekesnő összesen 55 millió dollárnyi (kb. 19,5 milliárd forint) bónusszal jutalmazta meg a munkatársait.

A teljes összegből mindenki részesült, aki bármilyen módon részt vett a show körüli munkákban.

A sofőrök például fejenként 100 ezer dollárt, azaz 35,5 millió forintot kaptak.

Mivel jelenleg 50 sofőr dolgozik a turnén, így csak ők összesen 5 millió dollárnyi bónusz kaptak. A beszámolók szerint Swift a hétvégi Santa Clara-i koncertje előtt osztotta ki a bónuszokat.

Előzetesen az iparági becslések arról szóltak, hogy Swift 2023 márciusa és 2024 novembere között megrendezett nemzetközi turnéja 600 millió dolláros bevételt hozhat, azonban ma már úgy tűnik, összejöhet az 1 milliárd dollár is, amivel az énekesnő rekordot döntene. Taylor Swift így minden egyes fellépésével 13 millió dollárt keres.

Ha valóban sikerülne elérni az 1 milliárd dolláros eredményt, akkor Swift megháromszorozná a legutóbbi, 2018-ban megrendezett, Reputation turnéjának 345 millió dolláros bevételét. Ez részben a jegyárak emelkedésének lenne köszönhető.

Akkor ugyanis a koncertekre az átlagos jegyár 134 dollár volt, míg az Eras esetében ez most 245 dollár.

A rajongókat ez azonban nem tartja vissza, Swift koncertjei iránt hatalmas az érdeklődés. Ennek részben az az oka, hogy Swift a kollégáihoz képest viszonylag keveset turnézik. Az énekesnő ismert arról, hogy stratégiailag jól átgondolva választja ki a turnéidőpontokat. Ez tovább növeli a rajongói lázat, ugyanis akár évek is eltelhetnek majd addig, amíg újra élő műsorban, nagy koncertkörúton lehet látni az énekesnőt.

Forrás: The Richest