Népszerű húskészítményt hívott vissza a brit Aldi

Ezt a veszélyes termékét vonja most vissza az Aldi
Vágólapra másolva!
Két népszerű húskészítményt hívott vissza a brit Aldi, mert ezek némely fogyasztók szervezetében veszélyes allergiás reakciókat válthatnak ki. 
Vágólapra másolva!

A The Sun értesülései szerint azonnali hatállyal kivonják a forgalomból a szupermarket Deli Salami Selection és Deli Continental Selection termékeit, mert azok tejet tartalmazhatnak.

A brit Aldi vezetősége arra kéri vásárlóit, hogy amennyiben már vásároltak ezekből a termékekből, és allergiásak a tejre, vagy annak bármelyik összetevőjére, azokat semmiképpen ne fogyasszák el, és vigyék vissza a boltokba.

Ezt a veszélyes termékét vonja most vissza az Aldi Forrás: Shutterstock

A tejallergia enyhe, de akár intenzív, fájdalmas tüneteket is produkálhat, ezek közé tartozik a viszketés, kiütések (a test szinte bármely területén), hányás, hasmenés és a gyomorgörcs is. Súlyos esetekben pedig akár anafilaxiás sokkot is okozhat - ez egy súlyos, életveszélyes reakció, amikor a torok duzzanata elzárhatja a légutakat.

Az Élelmiszer-szabványügyi Hivatal (FSA) riasztást adott ki az emberi fogyasztásra veszélyes termékek kapcsán, amiket rögtön ki kell vonni a forgalomból.

"Elővigyázatossági intézkedésként beszállítónk visszahívja a The Deli Salami Selection és a The Deli Continental Selection termékeket, mivel azok csomagolásán az összetevők között nem szerepel a tej." - tudatta közleményében az FSA.