Összeroppanhat Schobert Norbi cége, a NAV hajtja be a több tízmilliós tartozást

Schobert Norbi edzés a Papp László Sportarénában 2016 május 1-én
Schobert Norbi edzés a Papp László Sportarénában 2016 május 1-én
Vágólapra másolva!
Mivel a Norbi Update termékek forgalmazója nem teljesítette a törvényben előírt fizetési kötelezettségét, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a végrehajtást átadta a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak - árulta el a növekedés.hu-nak a GVH.
Vágólapra másolva!

A lap arról ír, hogy ellenőrizték az adatokat arról, hogy kik, illetve milyen szervezetek kapták a legnagyobb összegű büntetési tételeket idén a GVH-tól. Az első öt helyezett között ott volt Schobert Norbi cége is: a tavasszal a vállalkozásra kirótt 40 millió forintos büntetés miatt a fitneszguru élete megváltozott, és maga jelentette be májusban, hogy visszavonul. Valóban így tett, így közösségi felületein azóta személyes jellegű bejegyzéseket oszt meg követőivel.

Schobert Norbi edzést tart a Papp László Sportarénában egy korábbi felvételen Fotó: Szabó Gábor - Origo

A büntetés körül azonban korántsem csillapodtak a kedélyek, sőt. Bár a Norbi Update céget idéntől már Free Group Kereskedelmi Zrt.-nek hívják, helyzete gazdasági szempontból ettől függetlenül igen nehéz. Norbi cége azután kapott 40 millió forintos bírságot, hogy a GVH szakemberei 280 videóbejegyzést néztek át, és arra jutottak, hogy azok megtéveszthették a fogyasztókat a termékek összetételéről, hatásairól, a cég piaci pozíciójáról, illetve egy termék esetében annak forgalmazhatóságáról is - idézi fel a növekedés.hu.

A termékek forgalmazója megkapta a kért részletfizetést a gigabírságra, de az első részletet sem fizette be a megadott határidőre, így arra még egy 23 millió forint összegű végrehajtási bírságot is kapott.

Tekintettel arra, hogy a vállalkozás nem teljesítette a törvényben előírt fizetési kötelezettségét, a GVH a végrehajtást átadta a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak

– mondták el a GVH-nál. Ez tehát azt jelenti, hogy az adóhatóság feladata, hogy a számukra biztosított törvényi eszközökkel beszedjék a bírságot. A versenyhivatalnál hozzátették, hogy a nemzeti versenyhatóságnak jelenleg nincs pontos információja a kiszabott bírság, illetve végrehajtási bírság behajtásáról, vagy a végrehajtás sikerességéről.