A legfiatalabb brit lottónyertes mellplasztikára költötte a pénzt, később segélyből élt

Vágólapra másolva!
Callie Rogers mindössze 16 évesen nyert 1,8 millió fontot (776 millió forintot), és akkoriban még azt nyilatkozta, hogy ez egyik napról a másikra megváltoztatta az életét. Egyszer élünk mottóval azonban bulikra és mellplasztikára költötte a hatalmas vagyont, így később segélyből kellett élnie. 
Vágólapra másolva!

Callie Rogers elképesztő 1,8 millió fontot nyert a lottón, de hamarosan csődöt kellett jelentenie, és állami támogatásból élt. A pénzét ugyanis átgondolatlanul puccos bulikra és plasztikai műtétekre költötte.

A lány eladóként dolgozott Cumbriában, és mindössze 3,60 fontot keresett óránként, amikor 2003-ban nyert a lottón.

Rogers most felnőtt fejjel úgy véli, hogy akkoriban, 16 évesen még nem volt elég érett ahhoz, hogy bölcs pénzügyi döntéseket tudjon hozni.

A lány nyereményének egy részét bulikra, valamint három mellplasztikára költötte.

Emellett 300.000 fontot költött dizájner ruhákra, de még így is maradt annyi pénze, hogy házat vehessen.

Több ezer fontot adott továbbá a barátainak és a családtagjainak is. Hirtelen és mindenféle erőfeszítés nélkül jött gazdagsága miatt azonban mentális problémái is lettek. Kemény gyógyszereket és kábítószereket szedett, sőt még az öngyilkossággal is megpróbálkozott. A körülötte lévő emberektől is kezdett elzárkózni.

A fiatal milliomosnak minden vágya az volt, hogy ismét normális életet élhessen. A Nemzeti Lottótársaság nem hagyta magára a lányt, és segített neki a pénzügyi problémáiban. A szóvivő elmondása szerint a lány "széles körű támogatást kapott tőlünk, amely sok éven át tartott. Azonban nem vette igénybe az általunk felajánlott független pénzügyi és jogi tanácsadást."

2021-re Rogers tönkrement, segélyből élt. Szerencsére az élete azóta jobb fordulatot vett. Ma már háromgyermekes anyuka, gondozóként dolgozik, és képessé vált eltartani magát és a családját. Emellett visszament az iskolába, hogy szociális gondozást tanuljon.

Egyik gyermekénél, egy hatéves kisfiúnál agyi bénulást diagnosztizáltak. "Az egyetlen, amit nagyon sajnálok, hogy a pénz már nincs itt Blakenek" - mondta.

Illusztráció Forrás: Szerencsejáték Zrt. Kommunikáció

Korábban még egy 17 éves lány volt a legfiatalabb brit lottónyertes, ő is borzalmas élményekről számolt be a hirtelen meggazdagodása után.

Forrás:Daily Star