A Hold lehet a megoldás az energiaválságra

űrhajós, asztronauta, űrutazás, expedíció, hold
A NASA 2024-ben embert küld a Holdra
Vágólapra másolva!
Egy bizonyos szakértő határozottan állítja, hogy a Hold bányászata lehet a Földünk energiaválságának megoldásának a kulcsa. 
Vágólapra másolva!

Tim Marshall bestseller író szerint az emberiség hamarosan egyre több időt fog szánni a Hold felszínén történő bányászatra, ahol

megújuló energia előállításához szükséges fémek után fognak kutatni, és ez lesz a következő űrverseny.

A szakértő a The Timesnak a következőket írta: "A ritka földfémek mellett a Holdon lehetőség van hélium-3 kitermelésére is, amely a Földön található hélium-4-gyel ellentétben felhasználható lenne sugárzásmentes atomenergia előállítására, ha végre kidolgozzuk a maghasadás képletét. Nem az a kérdés, hogy bányásszunk-e a Holdon - bányászni fogunk -, hanem inkább az, hogy etikailag és jogilag hogyan csináljuk."

Ouyang Ziyuan, a kínai holdkutatási program vezető tudósa úgy véli, hogy

a Holdon annyi energia van, amennyivel az emberiség energiaszükségletét mintegy 10.000 évig el lehet látni.

Az Egyesült Államok azt tervezi, hogy 2025-ben egy nőt és egy férfit juttat a Holdra, és az évtized végére holdi bázist hoz létre. Az amerikaiak a 2030-as évek elején bányászni is szeretnének a felszínen.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock/Castleski

A Hold kapcsán az USA már Kínával versenyzik, az ázsiai nagyhatalom első legénységgel ellátott Holdraszállása 2030 körül várható. Tim Marshall, a Sky News korábbi műsorvezetője így folytatta: "Évmilliárdokon át meteoritok bombázták, amelyek fémeket áshattak ki a felszín alól. Néhány bizonyított lelőhely a Hold déli pólusának közelében található."

Egy híres tudós hátborzongató célból küldené a Holdra a saját DNS-ét, az Origo erről is írt.