Mutatjuk az Egyesült Királyság egyik legjobb éttermét

CSAK CÍMLAPINAK, OI Spagetti, UK, Anglia, étterem, illusztráció
CSAK CÍMLAPINAK
Vágólapra másolva!
Egy titkos kerti fészer rejti az Egyesült Királyság egyik legjobb éttermét - mindössze három vendégasztala van, és egy olyan fogást kínál, ami annyira ízletes, hogy egyetlen kritikus sem talál rajta kivetnivalót. 
Vágólapra másolva!

Érdemes megismerni a brit kocsmakultúra legkülönlegesebb pubjait, amiket az Origo nemrég bemutatott. Van olyan brit étterem is, ahol akár négy évet is várni kell, ha asztalhoz szeretnénk itt jutni.

OI Spagetti étterem Forrás: CSAK CÍMLAPINAK

A dél-londoni Peckhamben egy kunyhó ad otthont egy aprócska étteremnek, amelyet most Nagy-Britannia egyik legjobbjának minősítettek, és már olyan nagy nevekkel említik együtt, mint a Gordon Ramsay és Delia Smith sztárszakácsok által vezetett elegáns éttermek. Ramsay-nek egyébként több milliós nézettségű főzőműsora is van, érdekessége, hogy szereplői közül többen is meghaltak nem sokkal azt követően, hogy feltűntek a műsorban.

Az Oi Spaghetti nevű olasz étterem felkerült az OpenTable weboldal legújabb, az ország 100 legjobb éttermét bemutató impozáns listára. A bravúros eredményt annak ellenére sikerült az étterem vezetőségének elérnie, hogy az

egy hátsó utcai parkolóban található, mindössze három étkezőasztallal és minimális étlappal.

Meglepő módon mindössze három előételt és ötféle spagettit kínálnak. Ezek között szerepel a The Classic nevű, zúzott bio fokhagymával, chilipehellyel, friss petrezselyemmel és szalonnával. Ezek mellett mindössze egyetlen desszertje van az étteremnek, de ez az összes egyéb kínálat mellett messze viszi a pálmát.

Azok, akik már ettek itt, azt mondták, hogy az itteni Tiramisu világbajnok, amiben egyetlen kritikus sem találna hibát.

A 8 fontos (3.500 forintos) Tiramasu-t "első osztályúnak" és "álomnak" nevezték az Oi Spaghetti vendégei.

Francesco minden reggel kilenc adagot készít ebből, méghozzá helyben vásárolt kakaópor, kávé, keksz, marsala bor, mascarpone sajt és bio tojás felhasználásval. Aldo Campeol, a tiramisu édesség "atyja" egyébként 93 éves korában 2021 novemberében halt meg.

A tulajdonosok, Francesco és Tatiania 2015-ben vásárolták meg a kunyhót, majd krémszínűre festették és lombokkal díszítették. Francesco most napi 15 órán át főz a nyitott konyhában.

Nálunk azt is megtudhatja, hogy melyik brit városban van a legtöbb kocsma!

Forrás:Sun Online