Brutális összeget kér Kanye West az üres malibui házáért

Kanye West
Vágólapra másolva!
Még csak két évvel ezelőtt vásárolta, Kanye West máris túladna hatalmas malibui házán, amiét nem kevesebb, mint 53 millió dollárt kér. Ami megdöbbentő, hogy a rapper még így is jóval az általa megszerzett áron alul kínálja ezt a meseszép ingatlant. 
Vágólapra másolva!

Két évvel ezelőtt Kanye West még a milliárd dolláros Yeezy sneaker márka sikerén szárnyalt. Az ölébe hullt rengeteg pénzből két különböző wyomingi farmot is vásárolt, az egyik több mint 3000 hektáros. Akkoriban még úgy tűnt, hogy a pénzcsap kifogyhatatlan: a rapper simán kifizetett 57 millió dollárt készpénzben egy óceánparti malibui házért, amelyet a híres japán építész, Tadao Ando tervezett. A Kim Kardashiantól való keserű válása közepette egy másik ingatlant is megvett.

Kanye West Forrás: Getty Images/2015 Rindoff/Dufour/Rindoff/Dufour

Azóta a fényűző életmód már a múltté: a Hidden Hills-i házat nemrég hat számjegyű veszteséggel adták el, és most a malibui birtokot is jóval kevesebbért árulja, mint amennyiért megvette, csupán 53 millió dollárt kér érte West. Még abban a valószínűtlen esetben is, ha teljes árú ajánlat érkezik, a rapper sok millió dollárt veszít az ingatlanon.

Ez azért is lehet hatalmas csapás a híresség számára, mert a hírek szerint soha egyetlen éjszakát sem töltött ebben a házban, amit az eltelt évek során durván kifosztottak. A légi felvételek szerint a legtöbb fal és ajtó már eltűnt, és a belső burkolatok valószínűleg a szeméttelepre kerültek. Az ingatlanügynök bevallása szerint a remélt vevőnek "több millió dollárt" kell költenie csak arra, hogy a házat lakhatóvá tegye.

West amikor megvette a 371 négyzetméteres házat, úgy gondolta, hogy szép lassan áttervezteti, felújíttatja és korszerűsíti, de ez nem sokkal azelőtt történt, hogy az Adidas szerződést bontott vele a megjegyzései miatt.

Érdekes lesz látni, hogy az óceánparti ingatlan végül milyen eladási árat ér el - különösen azért, mert olyan házak mellett áll, amik a West által kért árnak csak a töredékét érik.

West, aki továbbra is a világ egyik legsikeresebb lemezproducere és minden idők egyik legkelendőbb előadója, a fiaskótól függetlenül azért közel sem ment csődbe.

Forrás:Robb report