Elképesztő világrekordot döntött a Haribo

haribo gumicukor gumimaci
Vágólapra másolva!
A HARIBO német édességgyártó cég a napokban jelentette be, hogy megdöntötte a világ legnagyobb zselés/gumicukros mozaikjának Guinness-rekordját.
Vágólapra másolva!

A mozaik, amely több mint 150.000 egyedi gumimacit tartalmaz 33 négyzetméteres, és 300 ember vett részt a felépítésében. A gigantikus gumimaciművészeti alkotás a Kenosha megyei Wisconsin Egyetem Parkside-jában készült. A megyében található egyébként a HARIBO első amerikai gyártóüzeme is.

"Az egyedi alkotást négy órán keresztül építették fel, amihez a nyomtatott gumimaci formákat tartalmazó egyedi akril 12 "x12"-es tálcákat használtak" - olvasható a HARIBO közleményében.

A HARIBO gumicukor Forrás: Haribo

"Az építés nemcsak a résztvevők kreatív oldalát hozta ki, hanem interaktív és szórakoztató élményt is nyújtott az ebben résztvevők számára, és bemutatta a HARIBO küldetését is, ami nem más, mint, hogy a gumicukrokkal a cég gyermeki boldogságot csempésszen a szürke mindennapokba."

A HARIBO arra is ösztönzi a rajongókat, hogy a #HOWiHARIBO hashtag használatával posztoljanak képeket saját gumiművészetükről a közösségi oldalak felületein, amivel még nyerhetnek is: 5.000 dollárnyi készpénzt, vagy egyéb ajándékcsomagokat.

"A HARIBO több mint 100 éve áll a gyermeki boldogság és kreativitás szolgálatában - akár megeszik a gumifigurákat, akár játszanak velük. Sokszor láttuk már, hogy fogyasztóink újra gyerekeknek érezték magukat, miközben a több mint 25 féle HARIBO finomsággal, például az Aranymedvékkel, a Starmixszel és az Ikerkígyókkal játszottak, és ez inspirált minket arra, hogy megalkossuk a gumiművészet saját, figyelemre méltó változatát" - nyilatkozta Seth Klugherz, a HARIBO of America marketingért felelős alelnöke.

Ahogy azt az Origo megírta egy vagyont spórolhatott egy férfi a HARIBO-nak, de csak pár csomag gumicukrot kapott viszonzásul.

Forrás: Fox Business