Megdöbbentő titok derült ki a McDonald’sról

mcdonalds
gyorsétterem
Minsk, Belarus - April 6, 2019: McDonald's logo. McDonald's is the world's largest chain of hamburger fast food restaurants
Vágólapra másolva!
A McDonald'sban talán már sokan észrevették, hogy a gyorsétteremlánc Coca-Colája nem pontosan olyan ízű, mint a dobozból származó kóla. A szénsavas buborékok másként pezsegnek, kevésbé erősek és intenzívek. A Meki kólája egyáltalán nem nevezhető rossznak, de másfajta ízélményt biztosít. 
Vágólapra másolva!

Akik a klasszikus, hagyományos kólát választják, elvárják, hogy az mindenhol ugyanolyan ízű legyen.

A Coca-Cola hivatalos formulájával ellentétben, amely szigorúan titkos, a gyorsétteremlánc meglehetősen nyíltan beszél arról, hogy az általa árusított ikonikus üdítőital változata miért különbözik a helyi szupermarketben vagy sarki boltban vásárolt kólától.

A McDonald's közleményt is kiadott, hogy megválaszolja a kérdést: miért más az íze a McDonald's Coke-nak?

Eszerint az összetevőket külön szállítják, és egyedi módon keverik össze a helyszínen, ezért lehet más íze a gyorsétteremben, ellentétben a boltok polcain található italokkal.

A McDonald'sban kapható Coca-Cola íze nem pontosan olyan, mint az üzletekben kapható üdítőké Forrás: Shutterstock

„Sok oka van annak, hogy a Coca-Colának más az íze a McDonald'sban. A vizet és a Coca-Cola szirupot előre lehűtjük, mielőtt az italadagolóba tennénk és a szirup arányát úgy állítjuk be, hogy a jég elolvadjon" - írták a Promotions.hu által idézett közleményben.

Továbbá a kólába kerülő vizet megszűrik, és az italt folyamatosan hűtik, így az mindig frissítő hatású.