Ő lehet az első amerikai légierő-pilóta, aki egyben Miss America is

Madison Marsh, A future Top Gun could become Miss America this month Nellis AFB ACC Air Combat Command DoD Las Vegas Miss Colorado USAFA AFIT South West News Service ODDSHOT
U.S. Air Force 2nd Lt. Madison Marsh, prepares for her familiarization flight at Nellis Air Force Base, Nevada, Dec. 19, 2023. Photo released January 2024. See SWNS story SWNAmadison. A potential Top Gun may become Miss America this month. Madison Marsh is not only the current Miss Colorado and a Harvard student, but, as a U.S. Air Force 2nd lieutenant, has a coveted place to train as a fighter pilot. On 14 January, the 22-year-old will compete for the Miss America crown in Florida, an event featuring several phases including a public interview, as well as evening gown and fitness stages. She explains: "Pageants are changing and one of the ways is in what being physically fit means to women."
Vágólapra másolva!
Madison Marsh, az amerikai légierő pilótája lesz az első aktív tiszt, aki versenybe száll a Miss America koronáért. Későbbi karrierje során édesanyja inspirálására rákkutatással szeretne foglalkozni. A Miss America címet arra használná, hogy fiatal lányokat beszéljen rá a katonai szolgálatra.
Vágólapra másolva!

A százéves Colorado állam szépségversenyének győztese, Madison Marsh történelmet írhat a hétvégén, ha elnyeri a Miss America címet, hiszen ezzel ő lehet a légierő első aktív szolgálatban lévő tisztje, aki megnyeri az amerikai szépségversenyt.

"Ez egy fantasztikus élmény, hogy életem két kedvenc foglalatosságát most végre ötvözhetem, és talán másoknak is segíthetek, hogy rájöjjenek arra, hogy nem kell egyetlen célra korlátozniuk az életüket" - nyilatkozta a 22 éves arkansasi születésű lány.

Madison Marsh, Colorado állam szépe Forrás: William R. Lewis/USAF/SWNS/© William R. Lewis/USAF/SWNS/William R. Lewis/Usaf/Swns

"A hadseregben lehetőségünk nyílik arra is, hogy úgy irányítsuk az életünket ahogy az nekünk jobban megfelel - legyünk akár egyenruhában vagy civil szerelésben. Úgy gondolom, hogy a szépségversenyek, és különösen a Miss Colorado megnyerésével példát mutathatok másoknak."

A csinos fiatal lány nyolc hónappal azután, hogy elnyerte a Miss Colorado koronát, 49 másik szépségkirálynő-jelölthez csatlakozik a floridai színpadon január 13-án és 14-én.

Az állami szépségversenyt mindössze néhány nappal azelőtt nyerte meg, hogy a légierő akadémiáján fizikából diplomázott. Marsh ezután főhadnagyként csatlakozott az alakulathoz, és még mindig tanul, hiszen a Harvard Kennedy Schoolban mesterszakos hallgató, jelenleg pedig aktívan készül a Miss America szépségversenyre is. A lánynak azonban nem kell külön is edzenie a többi jelölttel, hiszen katonaként alapvető elvárás a kimagasló fizikai kondíció megléte.

Marsh már egészen kicsi gyerekkora óta készült arra, hogy pilóta lehessen, a modellkedés az életében csak jóval később kapott szerepet. Miután gyermekkorát űrhajós táborokban töltötte, és élvezte a repülőleckéket, Marsh belépett a Légierő Akadémiára a Colorado állambeli El Paso megyében, hogy valóra váltsa álmait.

Ekkor döntött úgy, hogy iskolán kívüli tevékenységként belekóstol a szépségversenyek világába is.

"Elsőévesként az Akadémián nagyon nehéz megtalálni önmagadat az új és kihívásokkal teli környezetben" - mesélte a pilóta. A Miss Colorado koronát már három évvel később haza is vihette.

Még saját Goose-a is van - Marsh bajuszos barátja ugyanis kísértetiesen hasonlít a Top Gun filmben Tom Cruise barátját játszó Goose-ra, akit Antony Edwards alakított.

Ha ezen a hétvégén elnyerné az amerikai koronát, hírnevét és szerepét arra használná, hogy fiatal lányokkal beszéljen a katonai szolgálatról, és hogy eloszlassa a katonai nőkkel kapcsolatos sztereotípiákat. Bár a szépségkirálynő vadászpilótára rengeteg lehetőség vár, Marsh elmondta, hogy útja valószínűleg a rákkutatás felé vezet majd. Erre kitűnő motiváció számára, hogy édesanyja hasnyálmirigyrákban halt meg.

Forrás: New York Post