Hihetetlen összeggel fogadnak az idei Super Bowlra

Az első vegasi Super Bowlban a San Francisco 49ers és a Kansas City Chiefs csap össze
Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint hajnali fél egykor kezdődik a profi amerikaifutball-liga (NFL) 58. nagydöntője, amit akár a magyarok is élőben követhetnek. Ez a Super Bowl azonban sokkal nagyobb lehet, mint eddig bármikor, ugyanis rekordot jelentő összeggel fogadtak eddig az emberek a meccsre.
Vágólapra másolva!

Magyar idő szerint éjfél után 30 perccel veszi majd kezdetét az amerikaiak által nagyon várt profi amerikaifutball-liga (NFL) 58. nagydöntője, a Super Bowl mérkőzés, ahol a Kansas City Chiefs és a San Francisco 49ers csap össze egymással a trófeáért.

Az idei Super Bowl több szempontból is tartogat újdonságokat, és ezért a szervezők rekordot döntő nézettségre számítanak. Először is az NFL nagydöntője szinte minden évben az Amerikai Egyesült Államok legnézettebb televíziós közvetítése, a stadion mindig tömve van szurkolókkal, és több száz millióan követik a különféle tévécsatornákon keresztül otthonról. 

Az idei Super Bowl azonban nem csak a csapatok miatt számíthat nézettségi rekordra: sokan kíváncsiak lesznek a Kansas City Chiefs sztárjának, Travis Kelce-nek a párjára, a világszinten több mint félmilliárd rajongóval rendelkező Taylor Swiftre. 

Az Amerikai Szerencsejáték Szövetség (AGA) felmérése szerint az amerikaiak idén 23,1 milliárd dollár értékben fogadnak a Super Bowlra. A fogadások némelyikében még a popsztár Taylor Swift is szerepet kap, ugyanis a sűrű turnéja miatt kérdéses, hogy odaér-e a meccsre. Ehhez a szupersztárnak Tokióból kell eljutnia Las Vegasba. De többen fognak arra is fogadni, hogy a hivatalos közvetítésben hányszor fogják őt mutatni, és hogy meg fogja-e kérni a kezét a párja a meccs félidejében. Mióta ő a barátnője, a Travis Kelcere tett fogadások száma is megduplázódott.

Taylor Swift
Fotó:  Wikipedia 

Az AGA előzetes becslése szerint akár 68 millió amerikai is fogadhat majd a meccsre idén, ami 44 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Ebből 42,7 millió amerikai a Kansas City Chiefs vagy a San Francisco 49ers győzelmére fogad online, sportfogadáson vagy bukmékernél. A többiek többnyire a barátaikkal fogadnak kisebb-nagyobb tétekben. 

A vasárnap összecsapó csapatok esetében az AGA szerint a legtöbb amerikai (47 százalék) a Kansas City Chiefs győzelmére tette a pénzét. Egy felmérés szerint a Super Bowl-nézők idén összesen 17,3 milliárd dollárt költenek majd el az eseményre, ez 800 millió dolláros növekedést jelent 2023-hoz képest.