Megint lesz Uber Budapesten

Vágólapra másolva!
A cég a Főtaxival partnerségben lépne a fővárosi piacra. Ezzel a lépéssel Budapest az európai nagyvárosok közül az elsők között lesz, ahol ilyen együttműködést alakít ki az Uber. A vállalat részben azzal indokolja a döntését, hogy tavaly majdnem 100 ezer alkalommal nyitották meg az alkalmazását a magyar fővárosban annak ellenére, hogy a szolgáltatás nem is volt elérhető itt.
Vágólapra másolva!

Kedden az Uber bejelentette, hogy a Főtaxival partnerségben Budapestre jön – írja a Világgazdaság. A lépés több lehetőséget kínál majd az itt élők és a turisták számára a fővárosban, de bővíti annak közlekedési hálózatát is. 

Uber, főtaxi
Magyarországra érkezik az Uber
Fotó: Kondella Misi Photography

Azt írják, a szolgáltatás teljes mértékben megfelel majd a helyi szabályozási követelményeknek. 

Ezzel a lépéssel Budapest az európai nagyvárosok között az első olyan lesz, ahol ilyen együttműködést alakít ki az Uber

Százezerszer próbáltak uberezni tavaly Budapesten

Kiemelik: az Uber-alkalmazást 2023-ban 

majdnem 100 ezer alkalommal nyitották meg Budapesten annak ellenére, hogy a szolgáltatás nem is volt elérhető a városban.

Hangsúlyozzák: a vállalat technológiájának köszönhetően a sofőrök kevesebb időt tölthetnek az utasok keresésével vagy éppen a taxiállomásokon való várakozással, és többet az utasok kiszolgálásával, így a közlekedés még könnyebb lesz itt. 

„Az Uber világszerte együttműködik taxitársaságokkal, és a visszajelzések egyértelműek: az Uber és a taxik együtt többre képesek. A partnerség mindenki számára előnyös: 

  • segíti a taxisokat, hogy többet keressenek, 
  • a lakosság utazási lehetőségei bővülnek, és 
  • a budapesti közlekedés hatékonyabbá válik. 

Az Uber teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy felelős partnere legyen a szolgáltatásainkra támaszkodó sofőröknek és utasoknak Budapesten

 – közölte Kardos Eszter, az Uber magyarországi vezetője. 

A bejelentésről szóló teljes cikk a Világgazdaság oldalán elolvasható.