Rendkívüli figyelmeztetés, riasztott az egyik kedvelt magyarországi diszkontlánc

Komoly bővülést tervez a brit piacon idén az Aldi
Aldi
Vágólapra másolva!
Rendkívüli figyelmeztetést adott ki a magyarországi Aldi: csalók élnek vissza a diszkontlánc nevével. Az áruházlánc mindenkit arra kér, legyen nagyon óvatos.
Vágólapra másolva!

"Számos, egyértelműen a jóhiszemű felhasználók átverésére alapozó internetes oldalon jelent meg mostanában az ALDI áruházlánchoz köthető nyereményjáték-felhívás" – áll a vállalat honlapján közzétett felhívásban.

A tájékoztatásban a diszkontlánc arra hívja fel a figyelmet, hogy a cég nyereményjátékait és azok szabályzatait mindig hivatalos honlapján teszi közzé. Ezért nyomatékosan kérnek mindenkit, hogy körültekintően járjanak el, és soha ne kattintsanak rá ismeretlen vagy bizonytalan eredetű oldalakon megjelenő felhívásokra.

Különösen óvatosnak kell lenni gyanúsan nagy vagy könnyű nyeremények ígéretével

 – emelik ki.

hacker, hekker, digitális biztonság
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock

Jelzik azt is, hogy amennyiben kétség merül fel egy, a diszkontlánc nevében meghirdetett nyereményjáték hitelességéről, érdemes a vállalat ügyfélszolgálatához fordulni.

Ahogy az Origo megírta, az online csalások egyre elterjedtebbek és kifinomultabbak, köztük azok is, melyekben a bűnözők egy-egy ismert vállalat nevével élnek vissza. A csalók által okozott károk értéke is növekszik. Éppen ezért ajánlott a különös körültekintés nem csak akkor, ha interneten vásárolunk, hanem akkor is, ha ígéretesnek tűnő nyereményjátékhoz kérik adataink megadását.

Ehhez hasonlóan ajánlott a tudatosság és a körültekintés, mert az online csalások mellett a telefonos próbálkozások is egyre elterjedtebbek.