Shawn Levy hollywoodi filmrendező filmszerű Manhattan-i loftlakása

Night at the Museum: Secret of the Tomb
Year : 2014 USA
Director : Shawn Levy
Robin Williams, Shawn Levy
Shooting picture
.
Night at the Museum: Secret of the Tomb Year : 2014 USA Director : Shawn Levy Robin Williams, Shawn Levy Shooting picture Photo: Kerry Brown. It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented. (Photo by 20TH CENTURY FOX / Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)
Vágólapra másolva!
"Mint a filmkészítésnél, itt is kell egy terv, de nyitottnak kell lenni az inspirációra és a meglepetésekre" - kezdi a meseszép otthonának történetét Shawn Levy hollywoodi rendező, producer és színész, aki feleségével, Serenával és az AD100 tervezőjével, Jeremiah Brenttel közösen álmodta meg manhattani loft lakásának belső tereit. A sztárpár egy exkluzív séta keretében beengedte az Architectural Digest szerkesztőit és fotósát az otthonába. 
Vágólapra másolva!

Shawn Levy munkái közé tartoznak az Éjszaka a múzeumban filmek, a Gyakornokok és a hamarosan megjelenő Marvel-film, a Deadpool 3. Színészként pedig szerepet kapott a Tucatjával olcsóbb, a Minden hájjal megkent hazugban és a Made in America című filmekben. A férfi már évtizedekkel ezelőtt megálmodta magának és családjának ezt a meseszép otthont. Több mint 25 évvel ezelőtt, amikor Levy - aki akkoriban a USC-n végzett kezdő filmes volt - udvarolni kezdett jelenlegi feleségének, Serenának, megígérte neki, hogy egy nap visszatérnek majd a keleti partra, ahol mindkettőjüknek vannak gyökerei. "Kicsit kevesebb mint három évtizedbe telt, de most végre beváltottam ezt a korai ígéretemet" - mesélte a férfi.

Shawn Levy és Robin Williams az Éjszaka a Múzeumba című film forgatásán Forrás: Photo12 via AFP/Archives du 7e Art/20th Century Fox/20Th Century Fox

A Levy család feje a maga rendezői hozzáállásával már szinte félkész terveket tett le az AD100 tervezője, Jeremiah Brent elé. A legtöbb projekt esetében Brent, aki született mesélő, általában megpróbálja meggyőzni az ügyfeleit, hogy kevésbé hagyományos módon tekintsenek a terekre, és a saját egyedi mindennapi életükre összpontosítva tervezzék meg és alakítsák ki a szobáikat. Szerencsére Shawn és Serena, aki pici gyerekek fejlesztésével foglalkozik, már két lépéssel előrébb jártak. "Olyan teret akartak, amely az intimitásban és a kapcsolatokban gyökerezik, olyat, amely lehet nagy és tágas, vagy lehet igazán intim és kicsi, ha szükséges" - magyarázza Brent. "Nem fehérre és fényesre volt szükségük - testre szabott és érzelmeket kiváltó szobákat akartunk" - mondta.

Levyék különösen az összetartozás érzését szerették volna közvetíteni az egész lakásban, ahová nagyon jól beilleszthetőek Andy Warhol, Ed Ruscha és Julian Schnabel műveiből álló művészeti gyűjteményük, és több már meglévő bútoruk is. Érdekes módon a konyhából nyíló előszobából lett a család, a kutyáik és a látogatók egyik legnépszerűbb találkozóhelye. Így ide került a plüss Pierre Chapo napozóágy, néhány festmény, egy antik tükör, és egy háromnyakú állólámpa is. Ezzel ez a helyiség már nem csak egy olyan, amin valaki csupán átsétál, hanem egy hívogató, vendégfogadó tér.

A Calacatta türkizkék márványlapos, gazdag zöld bőrrel bevont vintage székekkel, és egy francia viktoriánus faragott aranyozott tükörel bebútorozott nagyterem bárja Shawn és Serena kedvenc helye A könyvtárszoba uralkodó jellemvonása ezzel szemben a hangulatos sötét malomipari munkák.

"Szeretem az ötletet, hogy Shawn Levyt arra késztethetem, hogy más szemszögből lássa a dolgokat. Néha én nyertem, néha pedig középen találkoztunk, és ennek végeredménye lett ez az igazán csodaszép otthon" - mondta Brent.

"A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a család egy térben többféle pillanatot tudjon megélni" - jegyezte meg Brent a nagyteremről. A tágas tér egyik oldalán, ahol Levyék nagyobb összejöveteleket tartanak, az étkezőasztalt a Larsen Fabrics szövetével borították be, a körülötte pedig szürkésbarna Métaphores pamutbársonyból készült étkezőszékek vannak. Az előtérben a 1970-es évekbeli csehszlovák állólámpa két krémszínű boucléval borított karosszék között áll. A mennyezetről Barovier&Toso üveg Fanali Veneziani függesztéklámpái lógnak le.

A nagyteremben az étkezőasztal mellett egy egyedi Calacatta Monet márvány kandalló áll Andy Warhol Kiku (1983) című festménye alatt, amelyet egy pár Art Deco Murano üvegből készült, a 1stDibs áruházban vásárolt lámpatest szegélyez. A Claremont bársonnyal bevont 1930-as évekbeli belga art deco társalgószékek a HHArt Designtól származnak. "Imádok a tűz előtt ülni a lányaimmal" - meséli Serena erről a helyiségről, ami egyébként a kedvence az egész házban. A festmény a túlsó falon Tony Lewis alkotása.

A nagyszoba egyik sarkában egy egyedi, Breccia Capraia márványból készült kandalló található, amelyet Brent tervezett és a Rye Marble gyártott. Egy Elizabeth Peyton által festett kép van felette egy ismeretlen művész kisebb alkotása mellett. Levyék saját, Schumacher performance vászonnal újrakárpitozott kanapéi előtt egy dohányzóasztal áll, amelynek egyedi márványlapját Brent adta hozzá. A drapériák a Holland & Sherry szövetből készültek, amelyet a The Shade Store áruházban szereztek be.

Brent a reggelizősarok falait, ahol Levyék és lányaik szinte minden este vacsoráznak, egy halvány rózsaszínű, virágos Elizabeth Eakins tapétával borította be, amely a J.C. Landa által Rose Tarlow anyagból készített kávézófüggönyökkel együtt szeszélyessé teszi a szobát.

"Nem vagyok műszaki szakember, a történetmesélés, a film és a televízió területén dolgozom, így az otthonomban elengedhetetlen volt egy olyan hely kialakítása, ahol filmeket, sorozatokat és focit nézhetünk, ahol kényelmes, meghitt és hívogató a hangulat" - mondja Shawn a vetítőteremről. Hogy megteremtse ezt a különleges hangulatot, Brent a falakat a The Shade Store sötét Holland & Sherry gyapjúval drapériázta. Az itteni opálüveg függőlámpa a Morentztől származik.

"Serena egy nagyon szép és nőies szobát akart" - mutattabe az elsődleges hálószobát Brent. Az egyedi ágy, amelyet a Parachute Home-tól származó vintage vászon borít, egy Kravet krémszínű pamut bársonnyal kárpitozott fejtámla előtt áll. A Ralph Lauren Vintage Dauphine papírral borított falakon Landon Metz (az ágy felett) és Camille Henrot festményei lógnak.

A készülő Deadpool 3-ról az Origo is beszámolt. Mint azt az Origo megtudta, Shawn Levy volt a társproducere annak a filmnek, amiben Jeremy Irons feltalálja a vakcinát egy pusztító világjárvány ellen.