Leállt az utolsó Trabant-alkatrészgyár is

Vágólapra másolva!
Az eisenachi WSC Autoteile GmbH beszüntette a Trabant-alkatrészek gyártását is, ezért rövidesen komoly problémák mutatkozhatnak az ellátásban. A kétütemű autók egyes alkatrészeit jelenleg Spanyolországban, Olaszországban és Nagy- Britanniában is gyártják. A gyár ügyvezetője szerint egyelőre van elég alkatrész, de a gyár leállásával csak a kisebb üzemek enyhíthetik majd a hiányt.
Vágólapra másolva!

Rövid időn belül hiány mutatkozhat a Trabantok alkatrész-ellátásában - írja a német AutoStrassenwerkehr magazin. Tíz évvel a termelés leállítása után ugyanis az eisenachi WSC Autoteile GmbH beszüntette az alkatrészgyártást is.

A német utcaképhez ma is hozzátartozik a kétütemű kiskocsi, amelyből mintegy 166 ezer fut még mindig Németországban. - A kis darabszámú alkatrészgyártás már nem kifizetődő a vállalatnak - mondta a WSC Autoteile ügyvezetője. Hozzátette: lökhárítókat jelenleg Spanyolországban, kormányműveket Olaszországban, fékbetéteket Nagy-Britanniában gyártanak Trabantok számára, és a gyorsan kopó alkatrészekből is elég áll még rendelkezésre.

A magazin szerint azonban lassan az NDK időkhöz hasonló hiány alakul ki. Ezen csak a Trabi-klubok, a cserebörzék és az alkatrészgyártásra szakosodott kisüzemek enyhíthetnek. Az újság nem tette hozzá, de várható, hogy nőni fog a Trabant-lopások száma is, alkatrészszerzés végett.

(MTI)

Ajánlat:

Trabant

Magyar Trabant oldal