Soros romániai befektetési lehetőségeket keres

Vágólapra másolva!
Romániai befektetési lehetőségek iránt érdeklődik a Soros alapítvány által támogatott és irányított Soros Investment Capital Management LLC alapkezelő - írta szerdai számában a Ziarul Financiar román gazdasági napilap. Gavin Ryan, a befektetési alap igazgatójának elmondása szerint mintegy 30 millió dollárral kívánnak megjelenni Romániában.
Vágólapra másolva!

Ryan balszerencsének nevezte azt, hogy Romániában eddig még nem fektettek be. A két évvel ezelőtt 200 millió dollárnyi tőkével létrehozott befektetési alap eddig Bulgáriában, Horvátországban, Macedóniában és Szerbiában jelent meg a távközlés, a kábeltelevíziók piacán és a bankszektorban. Az alap portfoliójában eddig hét befektetés található, így például a Macedonia Telecom, a horvát Digital Center Media, vagy a szerb Eksimbanka.

Az igazgató hangsúlyozta, hogy Románia esetében nem feltétlenül ugyanezekben a szektorokban kívánnak befektetni, jelenleg a lehetőségeket vizsgálják. Románia és Bulgária az elmúlt egy-két évben a kormányváltások után lett vonzó, mivel a korábbi évek stagnálása után itt is mozgásba lendült a gazdaság.

(MTI)

Korábban:

Bennfentes kereskedéssel vádolják Sorost
(2002. november 8.)