A foci-vb is tehet az alacsony tőzsdei forgalomról

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 142,26 pontos csökkenéssel, 21 330,40 ponton nyitott kedden. A legutóbbi, hétfői záró értékéhez képest 0,66 százalékkal gyengült. Részben a labdarúgó világbajnokság miatt nincs nagy forgalom a tőzsdén.
Vágólapra másolva!

Kovács Roland, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője a negatív nyitást azzal magyarázta, hogy az amerikai piacok hangulata hétfőn "elromlott" a görög leminősítés hatására. Mindez annak ellenére történt, hogy néhány pozitív adatot hoztak nyilvánosságra az Egyesült Államokban.

Az elemző véleménye szerint az OTP árfolyamába még nem teljesen árazták be a bankadót, az majd a részletek ismeretében történhet meg. Kovács Roland hozzátette: éppen hétfőn publikált egy amerikai befektetőház elemzője "személyes számítást" arról, hogy az OTP-nek az idén 40 milliárd forintot jelent a bankadó.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője a hétfőihez hasonló, unalmas kereskedésre számít. Szerinte a részvényárfolyamok iránya semleges, nem várható nagy elmozdulás. A labdarúgó világbajnokság és a nyári vakáció miatt nincs forgalom a tőzsdén - mondta, hozzátéve: nagy elmozdulás nem várható ameddig "valami nagy dolog nem történik".

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 195,22 pontos, 0,92 százalékos emelkedéssel, 21 472,66 ponton zárt hétfőn.