A trenddel szemben a Cisco Systems

2002.02.23. 10:29

A technológiai részvények az elmúlt pár napban némi rugalmasságot mutatnak köszönhetően annak az általános várakozásnak, miszerint az amerikai jegybank (Federal Reserve - Fed) keddi ülésén 50 bázispontos kamatcsökkentéssel 2 százalékra mérsékli az irányadó kamatlábat. A szektor papírjait ugyancsak fölfelé tolja a Cisco harmadik negyedéves eredménye, melyet hétfőn hoztak nyilvánosságra a kereskedés vége után. A várakozások szerint a Cisco pozitív mérlegről számolt be, két centtel magasabbról, mint azt az elemzői konszenzus prognosztizálta.

Sem a Cisco eredménye, sem a Fed várható kamatcsökkentése nem biztosítja azonban a technológiai papírok huzamos emelkedését. Mindenesetre a befektetők jó jelnek tekintik mindkettőt. A FED ráadásul 40 éve nem látott mélységbe szorítja le az amerikai kamatlábakat.

Az optimista, de azért még óvatos befektetők mindenesetre manapság a vételi oldalon helyezkednek el, ami a keddi nyitáskor is megfigyelhető volt, hiszen az európai tőzsdék (NYSE hatására) pluszban nyitottak.

Az elkövetkező két-három évben a Cisco várhatóan még a 2000-es pénzügyi év eredményeinél is (53 cent/részvény) jobban teljesít majd. Elemzői vélemények szerint a részvény árfolyama akár 28 dollárra is felmehet. A bevételek jövőre - vegyes számítások szerint - elérhetik az évi 15 és 23 százalék közötti szintet.

A Cisco Systems részvényei a hétfői kereskedési napon 0,64 dolláros emelkedés után 17,90 dolláron zártak.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Cisco Systems

Korábban:

A Cisco egyetért a negyedéves elemzői várakozásokkal
(2001. október 4.)

A Cisco második negyedévi nyeresége alulmúlta a várakozásokat
(2001. február 7.)