Válsághíradó: ingatlanadó percről percre, csúcson az olajár

Vágólapra másolva!
Szinte percről percre érkeztek eddig a héten az ingatlanadóról szóló hírek, értesülések. Annyi bizonyos azonban: a Fidesz kedden bejelentette, ha hatalomra kerül, 2010-ben megszünteti az ingatlanadót. Szerdán amerikai kiskereskedelmi adatok mozgathatják a nemzetközi tőzsdéket, kedden pedig az olajár szökött féléves csúcsra. Hajnali válsághíradó.
Vágólapra másolva!

Itt olvashatja a válság híreit!

Szerdán Magyarországon nem közölnek fontosabb makrogazdasági statisztikát. Külföldön az amerikai kiskereskedelmi adatok, valamint az amerikai pénzügyminiszter bankárok előtti beszéde kelthet hullámokat a tőzsdéken. Szerdán az eurózónában az ipari termelésről, Nagy-Britanniában az inflációról közölnek adatokat.

Ami a belpolitikát illeti, a Fidesz szerdán mutatja be a 260 oldalas Európa-tervet, amely az "Erős Magyarország - Erős Európa" címet, "Magyarország többre képes" alcímet viseli. A külpolitikában a Magyarországot érintő egyik legfontosabb találkozó Pozsonyban lesz, ahol Balázs Péter külügyminiszter szlovák kollégájával, Miroslav Lajcákkal tárgyal. "A legkeményebb dió, a legérzékenyebb problémák köre a kisebbségek ügye" - állapította meg a magyar külügyek irányítója az MTI-nek adott előzetes nyilatkozatában.

Mi történt kedden?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,72 százalékos csökkenéssel zárt.

A Nemzetközi Valutaalap kedden lefelé módosította több kelet-európai ország, köztük Magyarország külső finanszírozási szükségletére vonatkozó becslését. A nemzetközi pénzügyi szervezet a korábbihoz képest kedvezőbb képet festett a régió legtöbb országának gazdaságáról.

A Fidesz azt ígérte kedden, hogy eltörli az ingatlanadót, miközben erről és más 2010-es kormányzati adótervekről új információk szivárogtak ki.

Az idei évre vonatkozó személyijövedelemadó-változás a leginkább érintettek zsebében is mindössze havi háromezer forint pluszt hagy, ha nem részesülnek családi pótlékban - olvashatták lapunk keddi cikkében.

Mennyit lopnak Öntől egy nap alatt?

Hofi Géza azt a kérdést tette fel egykor: "Ma ki lopott?" Az [origo] erre a kérdésre nem válaszolt kedden, de arra igen, hogy körülbelül mennyit lopnak egy napon Magyarországon.

Százmilliós bírságot kapott a Penny Market, megtévesztő reklámok miatt.

A bíróság első fokon hat év börtönre és vagyonelkobzásra ítélte Tasnádi Péter vállalkozót.

A vártnál nagyobb lett az áprilisi magyar pénzromlás, az infláció 3 százalék fölé szökött éves szinten.

És külföldön?

A szomáliai kalózok ismerik a megtámadott hajókat, mert Londonból, a világ hajózási központjából segíti őket valaki - állítja egy kiszivárgott hírszerzési jelentés.

Dolgozók támadták meg a világ legnagyobb acélipari csoportjának, az ArcelorMittalnak a luxemburgi központját.

Az Európai Unió is stressztesztet fog végezni, hogy kiderítse megfelelő mennyiségű tőkével rendelkezik-e az európai bankrendszer.

Féléves rekordot döntött az olajár.