Nyári séta - kullancsokkal és szúnyogokkal?

Vágólapra másolva!
A kullancsok és a szúnyogok kellemetlen nyári kísérőink, de védekezhetünk ellenük! Ahhoz, hogy kellően felvértezve várhassuk a velük való találkozást, érdemes összefoglalni, mit kell róluk tudni, és hogyan védekezhetünk ellenük.
Vágólapra másolva!

Sokan nem tudják, hogy a kullancs nemcsak az erdőkben bukkan fel, hanem városi kertekben, parkokban is találkozhatunk vele. Ruhán át is támad az emberekre, sőt, az állatokba is belemászik. Többféle betegséget terjeszt, a legveszélyesebb ezek közül a vírusos agyhártyagyulladás és az ún. Lyme-kór. Mindkettő megelőzhető a kullancsok elleni hatásos védekezéssel, illetve a vírusos agyhártyagyulladás ellen védőoltás is kapható, de ez sajnos nem adható kismamáknak, tehát maradnak a spray-k. A kullancsok ellen valamelyest segít a megfelelő ruházat, például a hosszú ujjú felső és a hosszú szárú nadrág (zokniba betűrve), valamint a kalap vagy a sapka, de száz százalékos védelmet ez sem nyújt. A nyári esték szinte örök velejárói a szúnyogok. Számukra főként a testünkből kisugárzó hő, illatanyagok és a kilélegzett szén-dioxid a vonzó, a nullás vércsoportúakat és a kismamákat pedig kifejezetten szeretik. Bár a szúnyogok ruhán át is képesek csípni, hosszú alsó- és felsőruházattal nagyobb eséllyel tarthatjuk őket távol magunktól.

Forrás: [origo]

Az Off! termékcsalád hatékony védelmet nyújt mind a kullancsok, mind a szúnyogok ellen. Ide tartozik többek között az Off! Active rovarriasztó aeroszol, amely 30%-os dietil-toluamid tartalmának köszönhetően a kullancsokat 4, a szúnyogokat 8 órán át távol tartja, és a legújabb Off! száraz spray, mely apró púderszerű szemcséinek köszönhetően kifejezetten az érzékeny bőrűeknek, kismamáknak és gyermekeknek (2 éves kortól) készült, csak úgy, mint az illat-, színezék- és tartósítószer-mentes Off! rovarriasztó gél. További információkat találhat a témáról a kullancsveszely.hu weboldalon.