Szerdán átmeneti lehűlés terheli a szervezetet - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Kedden gyenge hidegfronti hatás várható, amit szerdán átmeneti lehűlés követ. Csütörtöktől melegfront érkezik. A gyorsan változó időjárás ritmusához kevesen tudnak majd megfelelően alkalmazkodni.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Kedden délelőtt napos, délutántól több helyen esős időre számíthatunk. Gyenge hidegfronti hatás várható. A görcsös panaszok erősödésével lehet számítani, a kismamák pihenjenek, a visszatérő kánikula, és a fronthatás megterhelő számukra. Légző gyakorlatokkal lazítsanak, és a magnézium és vitaminpótlásról gondoskodjanak.

A levegő porszintje alacsony, de a légszennyezettség emelkedik. A pollenkoncentráció egyre növekszik, országszerte a lórom, az útifű a libatop és a pázsitfűfélék virágpora okozhat panaszokat az allergiásoknak.

Szerdán kettősfronti hatás terheli mind a meleg, mind a hidegfront érzékenyek szervezetét. Pár fokkal lehűl a levegő, a gyors lehűlés főként az idősebbek szervezetét viselheti meg. Keringési problémák, ízületi fájdalmak gyakorisága nőhet. Az erős széllökések tovább csökkentik a hőérzetet. Országszerte sok napsütés várható, a déli órákban igen magas lesz UV sugárzás intenzitása. Ilyenkor árnyékos vagy fedett helyek javasoltak.

Csütörtökön gyenge melegfronti hatás várható, a szél erőssége mérséklődik majd. Országszerte sok lesz a napsütés. A szerdán tapasztalt átmeneti lehűlést újra meleg nap követi. Az ilyen változásokhoz sokak szervezetének több napra lenne szüksége, ezért fejfájás, levertség és koncentrációs problémák léphetnek fel. Az autósok fokozottan figyeljenek az utakon.
_________________________________________________________________________
Küldd be fotóidat a [email protected]! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!