Csütörtökön ugyan még gyenge hidegfronti hatás várható, azonban már alábbhagy a csapadék. Péntektől kezdve egész hétvégén markáns fronthatás nem várható, sok napsütés garantálja a jó kedélyállapotot. Országszerte alacsony lesz légszennyezettség, ezért a szabadtéri programok különösen javasoltak.

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás várható. Erősödhetnek a görcsös fájdalmak, továbbá egyeseknél enyhe fejfájás valószínű. Alábbhagy a csapadékhajlam, ezért az eddig erősödő ízületi fájdalmak visszaesnek. A változóan felhős időben általában a napos időszakok dominálnak, így újra javul majd a közérzet.

A szálló por koncentrációja és a légszennyezettség szintje országszerte alacsony, és alig fog változni a következő napokban. Az üröm, a parlagfű és a csalánfélék pollenkoncentrációja a csapadéknak köszönhetően csökken.

Pénteken fronthatás nem várható. A csapadékos napok miatt többfelé lesz párás a levegő. Száraz, napos időre van kilátás, tovább javul a közérzet. Az őszi időnek megfelelő öltözetben, a délutáni órákban érdemes kimenni a szabadba kirándulni, sportolni. Az alacsony légszennyezettségnek köszönhetően egy városi, akár belvárosi séta is ajánlott.

Szombaton a reggeli órákban sokfelé alakulnak ki ködföltök, ezért az autósok fokozottan figyeljnek az utakon, csökkentsék a sebességet és növeljék a követési távolságot. Továbbra is több órás napsütés garantálja a jó kedélyállapotot.