Már egyetlen városban sem egészségtelen a levegő

Vágólapra másolva!
Az ország minden területén javult vasárnapra a levegő minősége, és ez az Országos Környezetegészségügyi Intézet elemzése szerint hétfőn is így marad. A ködös-párás idő csütörtökig nem tér vissza.
Vágólapra másolva!

Nincs már olyan település, ahol egészségtelen lenne a levegő. Vasárnap még akadt olyan város, ahol kifogásolható szintű volt a légszennyezés az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) mérései szerint, de hétfő reggelre mindenütt elfogadható szintre csökkent a szennyezés.

Az OKI elemzése szerint ez egész hétfőn, országszerte így marad. A kitisztuló időt egy száraz hidegfront okozta, amely felszakította a Kárpát-medencébe beszorult párás, ködös levegőt, a hideg légpárnát. Kedden is jobbára napos marad az idő, a mérsékelt keleti, délkeleti szél továbbra is megakadályozza a légszennyező anyagok felhalmozódását.

Szombaton még három városban, Pécsen, Székesfehérváron és Várpalotán haladta meg a 75 mikrogrammot a szálló por köbméterenkénti koncentrációja, így ezeken a településeken minősült egészségtelennek a levegő. A múlt héten hosszabb-rövidebb ideig érvényben volt a szmogriadó riasztási, illetve tájékoztatási fokozata Miskolcon, Nyíregyházán, Székesfehérváron, Pécsen és Pest megye több nagyvárosában, így Százhalombattán, Tökölön és Vácon is.